Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
22.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 11. 5. 2013, 22.40

8 let, 5 mesecev

Slovenski odbojkarji še drugič gladko premagali Avstrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska članska odbojkarska reprezentanca je tudi na drugi prijateljski tekmi premagala Avstrijo.

Tokrat je slovenski selektor vso tekmo igral z Gregorjem Ropretom na mestu organizatorja igre, sprejemalcema Andrejem Flajsom in Janom Pokeršnikom, blokerjema Alenom Pajenkom in Danijelom Konciljo, korektorjem Alenom Šketom in prostim igralcem Miho Plotom, medtem ko so Avstrijci igrali v isti zasedbi kot na včerajšnji tekmi.

Že v prvem nizu so slovenski odbojkarji popolnoma nadigrali domače odbojkarje, ki so bili brez pravih možnosti za uspeh tudi v drugem nizu, v katerem so osvojili le štirinajst točk. Šele v tretjem nizu so Avstrijci vzpostavili ravnotežje na igrišču, vendar pa zmaga slovenske izbrane vrste, kot tudi v dodatnem četrtem nizu, nikoli ni bila vprašljiva.

"Danes smo igrali bolj disciplinirano in bolje kot včeraj. Bili smo boljši v vseh elementih, najbolj pa me veseli, da smo dobro igrali v elementih, ki smo jim do zdaj na treningih posvečali največ pozornosti, se pravi bloku in obrambi ter na servisu in sprejemu," je igro svojih izbrancev pohvali Slabe, ki bo reprezentanco spet zbral v ponedeljek, ko bodo v Murski Soboti nadaljevali priprave.

V nedeljo bodo igralci imeli prost dan, novi preizkušnji pred kvalifikacijskim turnirjem za nastop na SP, ki bo od 24. do 26. maja v Ljubljani, pa bodo imeli prihodnji petek in soboto, ko bodo v Murski Soboti igrali proti Nemčiji.

Ne spreglejte