Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2013, 19.31

8 let

Slovenke dobile za ''sosede'' še Poljakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvo dejanje pred ekipnim svetovnim prvenstvom na Madžarskem je bil žreb, po katerem so znani vsi udeleženci v štirih predtekmovalnih skupinah.

Nestrpno so ga pričakovale naše kegljačice, ki si niso želele, da bi bile v njihovi skupini A Nemke. Želja se jim je uresničila, saj jim je žreb namenil Poljakinje. Nevšečnost pa so vseeno povzročile Makedonke, ki so odpovedale nastop. Tako bodo naše v prvem krogu v soboto proste. Tekmovalna komisija mednarodne zveze se je odločila, da bo 'luknjo' na kegljišču zaradi makedonske odpovedi zapolnila s tem, da bodo izven konkurence, da ne bodo steze proste, kegljali Danci, ki se v kvalifikacijah niso uvrstili na SP in bi morali domov.

''Izognili smo se močnim Nemkam in se bomo spoprijeli le s Hrvaticami in Poljakinjami za dve mesti, ki vodita v četrfinale. Nastop s Skandinavci pa bomo izkoristili na najboljši način, saj bodo imela dekleta koristen trening in bodo lahko spoznavale steze,'' je odločitev komentiral selektor naše reprezentance Lado Gobec. Slovenke se bodo po novem urniku v ponedeljek najprej spoprijele s Poljakinjami, dva dneva kasneje pa še s hrvaškimi reprezentantkami. V skupini B so Romunija, Srbija, Estonija in Nemčija, v skupini C Avstrija, Češka, Italija in Črna gora ter v skupini D Madžarska, Slovaška, BiH in Danska.

Po žrebu so zdaj znani tudi vsi udeleženci štirih skupin med keljači. V skupini A bodo tekmovali Madžari, Avstrijci, reprezentanti Bosne in Hercegovine ter Estonci, v skupini B Slovenci, Hrvati, Slovaki in Francozi, v skupini C Čehi, Makedonci, Poljaki in Črnogorci in v najmočnejši skupini D Srbi, Romuni, Italijani in Nemci. Slovence v nedeljo čaka prvi dvoboj s Francozi.

''Za našo pomlajeno reprezentanco je vsak tekmec v skupini zelo zahteven. Tudi Francozi, ki imajo štiri naturalizirane Romune. Pričakujem, da bodo fantje pokazali vrhunsko igro, kajti le tako se lahko nadejamo uspehu. Prva zmaga bi nam veliko pomenila, če izgubimo, se bomo težje osvojili vsaj drugo mesto v skupini, ki vodi naprej,'' pravi selektor naše moške reprezentance Bojan Pihlar, ki se še ni dokončno odločil, kateri šesterici bo zaupal nalogo proti Francozom.

Ne spreglejte