Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
5. 9. 2009,
19.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 5. 9. 2009, 19.42

6 let, 7 mesecev

Slovenija pred misijo nemogoče

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska odbojkarska reprezentanca se je pred tretjo tekmo EP v Turčiji znašla v nezavidljivem položaju, saj ji tudi jutrišnja zmaga s 3:0 proti Grčiji še ne zagotavlja napredovanja.

O njeni usodi bosta namreč odločala tudi tekmeca Slovaška in Španija. Slovenija bo ostala na EP samo v primeru, če najprej premaga Grke s 3:0, nato pa aktualni evropski prvak Španija izgubi z 0:3 proti Slovaški. A s tem zadeva še ni končana. Če bi se to res zgodilo, kar je malo verjetno, bi imeli Slovenija in Španija enako število dobljenih (3) in izgubljenih nizov (6). Sledilo bi mrzlično štetje osvojenih in izgubljenih točk. In če bi še v tem elementu bili ekipi poravnani, bi v drugi del EP napredovala Španija, saj bi o tretji vstopnici odločala medsebojna tekma. To pa so seveda dobili Španci.

Če smo veliki optimisti in predvidimo, da bo Slovenija prišla do prve zmage na evropskih prvenstvih sploh, Španija pa bo gladko izgubila proti Slovaški, pa se optimizem neha, ko pogledamo trenutno razmerje osvojenih in izgubljenih točk rivalov za tretje mesto v skupini C. Španija ima namreč po dveh tekmah 139 dobljenih in 134 izgubljenih točk. Slovenija na drugi strani pa 128 dobljenih in 155 izgubljenih točk. Naši tekmeci imajo tako bistveno boljše razmerje in praktično neulovljivo prednost. Gre torej za misijo nemogoče, zato je bolj kot ne jasno, da se bo slovenska reprezentanca po tretji tekmi poslovila od evropskega prvenstva.

Osvojiti vsaj prvo zmago na EP sploh

"Prvenstva še ni konec, čeprav je jasno, da nas proti Grkom čaka težko delo. Poraza proti Španiji in Slovaški bomo morali pozabiti, prikazati boljšo igro, le v tem primeru se bomo lahko veselili zmage, ki je bila tudi naš glavni cilj pred prvenstvom," je pred tekmo z Grčijo, ki je danes ugnala Slovaško in vknjižila drugo zaporedno zmago, izjavil selektor Gregor Hribar. "Po dveh katastrofalnih predstavah ne moremo računati na zmago proti reprezentanci, ki je razbila Španijo. S tako igro, kot smo jo pokazali tu, se z njimi ne moremo kosati. Vsekakor bomo storili vse, da jih presenetimo, zato pa bomo morali dobro potrenirati, svoje pa bi lahko dodal selektor, ki nam bi moral prej izdati prvo postavo, da se na treningu vsaj malo uigramo." pa je povedal Jasmin Čuturić.

Slovenija se je z Grki doslej pomerila že petkrat in vodi s 4:1 v zmagah. Zadnjič je Grke premagala letos na kvalifikacijskem turnirju v Franciji.

EP v odbojki

Ne spreglejte