Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
15. 4. 2012,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 15. 4. 2012, 16.19

8 let

Slovenci s tremi zmagami

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na močni mednarodni tekmi v Solkanu so potekala še zadnja dejanja, kjer so se naši tekmovalci odlično odrezali. Zmage so se med našimi veselili Kauzer, Kragljeva ter dvojec Taljat-Božič.

Sicer so bile današnje polfinalne in finalne vožnje za slovenske tekmovalce v članski konkurenci drugotnega pomena, saj današnje vožnje niso štele za izbirne tekme, tako da je tekma štela za točke (ICF ranking) in prestiž. Nekateri pa so se današnjemu nastopu celo odpovedali in odpotovali domov, kjer se bodo lahko v miru pripravljali za naslednje izbirne tekme, ki bodo na tacenskih brzicah.

Prve so s finalno vožnjo opravile kajakašice, kjer je slavila domačinka Urša Kragelj, druga je bila Ljubljančanka Eva Terčelj, tretja pa je bila Italijanka Maria Carla Giai Pron. Včerajšnja zmagovalka kvalifikacij Nina Mozetič, si je danes priveslala peto mesto. Lep uspeh pa je dosegla tudi mlada Ajda Novak, ki je bila na koncu sedma.

Med kanuisti smo imeli danes v finalu tri Slovence. Najbolje med njimi se je odrezal vodilni po polfinalni vožnji Jure Lenarčič, ki se je moral zadovoljiti s 6. mestom. Zmagal je Italijan Roberto Colazingari, drugi je bil njegov rojak Steffano Cipresi, tretji pa je bil Slovak Jerguš Badura. Blaž Cof je bil 7., Anže Berčič pa je bil 9. Najboljši iz včerajšnjih kvalifikacij, Benjamin Savšek, je moral današnji finale gledati s tribun."Z včerajšnjo vožnjo sem zelo zadovoljen, tako da sem izpolnil svoj prvi cilj. Seveda sem osvojenim prvim mestom dobil novega zagona," je uvodoma povedal trenutno prvi na lestvici za slovensko reprezentanco. A naslednje tekme na domači progi bodo za "Benija" vse prej kot lahke. "Prednost domače proge praktično ne bom imel, saj so vsi tekmovalci, s katerimi se bomo borili za mesta v reprezentanci, večinoma iz Tacna, tako da imajo tudi oni progo v Tacnu naštudirano. Mogoče je moja prednost v tem, da imam nekoliko več izkušenj, vendar se bom moral kljub vsemu maksimalno pripraviti in dobro odpeljati naslednje izbirne tekme, saj ni še nič odločenega," je povedal najboljši slovenski kanuist, ki je razlog za izpad iz današnjega finala navedel preveč tvegano vožnjo. "Včeraj na kvalifikacijah sem peljal nekoliko bolj z rezervo in mirno, danes pa sem v polfinalu napadal na polno, kjer sem vozil precej bolj direktne linije. Zato se mi je v osmih zalomilo, tako da sem naslednja vrata zgrešil …, a važno je, da sem včeraj odpeljal, tako kot sem si želel," še za konec pove Savšek.

Med dvojci sta svojo premoč ponovno pokazala Sašo Taljat in Luka Božič, druga sta bila Italijana Erik Masoero in Andrea Benetti, zelo dobro vožnjo pa sta pokazala tudi Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta zasedla tretje mesto in za najboljšima zaostala slabi dve sekundi. Simon Hočevar in Dejan Kralj sta se današnjemu nastopu odpovedala in verjetno varčujeta z močmi za naslednje izbirne tekme.

Zadnji so se danes po progi še spustili kajakaši, kjer so bili na startu štirje slovenski čolni. Po pričakovanjih je ponovno slavil aktualni svetovni prvak Peter Kauzer, drugi je bil Italijan Diego Paolini, ki je za Kauzerjem zaostal dobro sekundo in pol, tretje mesto je zasedel Giovanni De Gennaro. Ostalim našim se je finalni nastop nekoliko ponesrečil. Janoš Peterlin je bil 9., Simon Brus 11., Matic Štrukelj pa je bil na koncu 12.

Ne spreglejte