Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2013, 10.16

8 let

Slovenci kot Brazilci: Igranje na mivki boljše od fitnesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petkov trening v Tivoliju je bil zadnji pred 4. avgustom, ko bo slovenska moška reprezentanca začela uradni del priprav na septembrski EP na Danskem.

Uvodnih pet dni priprav je bilo namenjenih testiranju na Fakulteti za šport in ustvarjanju baze za sezono, ki je pred najboljšimi slovenskimi odbojkarji, na popoldanskih treningih pa je bila v ospredju žoga.

"Stanje, v katerem so fantje prišli na ta zbor, je bilo poletno, vendar sem nekaj podobnega tudi pričakoval, saj smo jim po izredno dolgi sezoni in kvalifikacijah za EP in SP rekli, da morajo počivati. Zdaj, po zadnjem dnevu uvodnega dela priprav, ne morem biti ne vesel, ker sem bil realen, pa tudi razočaran ne, ker vem, da so fantje prišli spočiti. Smo pa v tem slabem tednu dni opravili veliko dela in na treningih se je resnično garalo. Tudi tisti popoldanski, na katerih intenzivnost ni bila v ospredju, so bili naporni in čeprav smo takrat delali z žogo, igralcem ni bilo lahko. Dejstvo je, da je to tisti del priprav, ki ga igralci najbolj sovražijo, ampak je hkrati najpomembnejši. Treba ga je preživeti in upam, da bodo to, kar smo v teh petih dneh naredili, igralci dobro vzdrževali v prihodnjih štirinajstih dneh in da bodo na Roglo prišli dobro pripravljeni," je po zadnjem treningu uverture priprav pred EP-jem povedal Slabe.

Zelena luč za igranje odbojke na mivki

"V prihodnjih dneh pa se bo videlo, koliko imajo fantje res radi odbojko, koliko verjamejo v svoje profesionalno življenje. Če bodo do Rogle vzdrževali to bazo, ki smo jo naredili v tem tednu, si bodo v marsičem olajšali življenje v nadaljevanju sezone. Pred igralci je zdaj štirinajst dni odmora, ki pa ga bodo morali preživeti čim bolj aktivno. V ponedeljek bodo vsi dobili individualni program dela in verjamem, da ga bodo izvajali. Prav tako imajo vso pravico, da se udeležijo zaključnih turnirjev v odbojki na mivki, kar naj bi bilo v preteklosti prepovedano, vendar mislim, da je igranje odbojke na mivki boljše kot kakršenkoli fitnes ali tekanje po parku. Na ta način bodo ves čas v stiku z žogo. Tudi Brazilci so prvih štirinajst dni preživeli na mivki, resda z žogami za dvoransko odbojko … Tudi sam ne vidim nobenih težav, če bodo naši igralci v teh štirinajstih dneh igrali odbojko na mivki."

Kakšno je zdravstveno stanje?

Slovenski selektor je zadovoljen tudi s tem, da poškodb praktično ni bilo. Gregor Ropret, ki je imel pred dodatnimi kvalifikacijami za nastop na EP-ju s Hrvaško težave z ramo, je brez težav treniral v dvorani, edina, ki nista bila popolnoma zdrava, pa sta bila Alen Pajenk in debitant Alen Djordjevič Kamenik. Alen Pajenk je zbolel, zato je odšel domov, Djordjevič Kamenik "pa je v ponedeljek resnično dobro oddelal prvi trening, celo več kot maksimalno, žal pa so se mu nato vnele stegenske mišice, tako da je zadnja dva dneva moral delati po posebnem programu. Ampak nič zato, vem, da bo to, kar je zamudil v teh dveh dneh, nadomestil v prihodnjih štirinajstih dneh, " je prepričan selektor slovenske reprezentance, ki bo tudi na Roglo povabil vseh dvaindvajset igralcev. Prvo selekcijo bo opravil pred odhodom na Slovaško, kjer bodo igrali dve prijateljski tekmi s petouvrščeno ekipo na zadnjem EP-ju. Nato slovensko izbrano vrsto od 29. do 31. avgusta v Hočah čaka močan turnir, na katerem bodo igrali proti Bolgariji, Kanadi in Danski. Zaključni del priprav bodo imeli v Mariboru – vmes bodo od 6. do 8. septembra odšli še v Turčijo –, kjer se bodo 13. in 14. septembra pomerili še z Belgijci.

Ne spreglejte