Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 5. 2012,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 12. 5. 2012, 12.40

8 let

Savšek tretji v Augsburgu, Kauzer 6.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na EP v Augsburgu osvojil tretje mesto in dosegel uspeh svoje kariere, Kauzer na koncu 6.

Uresničilo se je tisto, kar je Benjamin Savšek napovedoval že pred prvenstvom. Beni, ki je bil po polfinalni vožnji prvi, se je uspel zbrati tudi v finalu in si tako priveslal bronasto medaljo,Uresničilo se je tisto, kar je Benjamin Savšek napovedoval že pred prvenstvom. Beni, ki je bil po polfinalni vožnji prvi, se je uspel zbrati tudi v finalu in si tako priveslal bronasto medaljo, ki je njegova prva iz večjih tekmovanj v članski konkurenci. Savšek je tako dokončno dokazal, da je dozorel kot tekmovalec. "Zelo sem zadovoljen, da sem v polfinalu in finalu odpeljal izredno dobro, v bistvu tako, kot sem si zastavil. Moram priznati, da je bilo v finalu kar napeto na štartu, saj sem štartal zadnji in zato je bil pritisk še nekoliko večji kot sicer, ampak se mi je uspelo osredotočiti na svojo vožnjo. Že na začetku mi je čoln super stekel in vesel sem, da sem ta pritisk zdržal do konca. Na koncu je to zadostovalo za tretje mesto in sem res vesel tega rezultata," je zadovoljno razlagal Savšek, ki na ta uspeh gleda tudi kot dobro popotnico za OI. "Sigurno je to zelo dober začetek sezone. Lepše se skoraj ne bi mogla začeti. Na OI bom skušal takšne vožnje ponoviti, ampak tam bo čisto druga pesem, saj gre za prav poseben dogodek. Sicer je časa do OI še dovolj, tako da se bom skušal do takrat čim bolje pripraviti," na koncu pove Beni, ki je s 25 leti na vrhuncu svoje športne kariere. Zmagal je domačin Sideris Tasiadis, drugi pa je bil Francoz Tony Estanguet. Eden najboljših kanuistov Michal Martikan je bil šele osmi. Drugi slovenski predstavnik Anže Berčič je obstal v polfinalu in na koncu zasedel 18. mesto.

Finalna vožnja ni najbolje uspela Petru Kauzerju, ki se je že v začetku proge dotaknil vrat, kar je bilo v tako močni konkurenci kajakašev zanj usodno. Peter je bil na progi zelo hiter, saj bi brez dotika na koncu zasedel tretje mesto. Življenjska vožnja je uspela Italijanu Danieleju Molmentiju, ki je očitno mož za evropska prvenstva. To je za Italijana že tretji naslov evropskega prvaka, drugo mesto je osvojil Nemec Paul Boeckelmann, tretji pa je bil Hannes Aigner. Janoš Peterlin je obstal v polfinalu, kjer je končal na 23. mesto.

Ponesrečen nastop ekipnih voženj

V ekipnih vožnjah se našim kanuistom vožnja ni posrečila. Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič so storili preveč napak in na koncu zasedli 6. mesto. Že osmič so evropski prvaki postali Slovaki, drugi so bili Nemci, tretje mesto pa je pripadlo francoski reprezentanci. Vožnja pa se je ponesrečila tudi našim kajakašem (Peter Kauzer, Jure Meglič in Janoš Peterlin), ki so branili naslov evropskih prvakov od lani. Fantje so na koncu zasedli 8. mesto. Zmagali so Francozi, drugi so bili Nemci, tretji pa Avstrijci.

Jutri, zadnji dan prvenstva, se bodo med seboj pomerili še kajakašice in dvojci. Med dvojci ne bomo imeli svojih predstavnikov, saj so vse tri posadke obstale že v kvalifikacijah. Med kajakašicami pa bosta nastopili Urša Kragelj in Eva Terčelj, med katerima poteka interni boj za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Ne spreglejte