SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sašo Bertoncelj se je nepričakovano odločil za operativni poseg

1

termometer

Najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon Sašo Bertoncelj, se je namesto za priprave na novo sezono nepričakovano odločil za operativni poseg.

Rad bi namreč saniral poškodbo, ki se vleče že od evropskega prvenstva leta 2011.

Pretekla sezona ni bila slaba, poudarja Sašo Bertoncelj, a zagotovo ni bila ena njegovih najboljših. V svetovnem pokalu je ubranil skupno zmago na konju, bil finalist evropskega prvenstva, kjer je zasedel sedmo mesto, na svetovnem prvenstvu pa ga je preboja med elitno osmerico stala lastna napaka pri seskoku, tako da je prvič po dveh zaporednih nastopih med svetovno elito (2010, 2011) letos ostal brez in bil z 11. mestom rezerva za finale. Tem dosežkom je dodal še zmago na sredozemskih igrah v Mersinu.

"Imel sem višje cilje"

"Moj izkupiček v pretekli sezoni je bil zagotovo manjši od želja, a ne morem reči, da je bila sezona slaba. Zmagal sem skupno v svetovnem pokalu, zmagal sem na sredozemskih igrah, bil finalist evropskega in zelo blizu finala svetovnega prvenstva. V bistvu sem le na eni tekmi v vsej sezoni ostal brez finala najboljših, kar ni slabo," je uvodoma v smehu pojasnil telovadec Narodnega doma in dodal: "Definitivno pa s sezono ne morem biti zadovoljen. Čeprav ne sedmo ne 11. mesto nista slaba dosežka, sem imel višje cilje."

Operacija kot najboljša rešitev

V novi sezoni 2014 ne bo manjkalo izzivov. Prvenstvo stare celine bo od 19. do 25. maja 2014 v Sofiji, jeseni pa bo od 3. do 12. oktobra v kitajskem Nanningu še svetovno prvenstvo in prav ti dve tekmi bosta glavna cilja Bertonclja v novi sezoni, na katero se je že začel pripravljati, ob nekoliko bolj intenzivnih treningih pa so se vnovič pojavile bolečine v levi roki, ki se vlečejo že vse od EP 2011 v Berlinu. Po pridobitvi več zdravniških mnenj in natančnih pregledih se je nepričakovano izkazalo, da je najboljša rešitev artroskopska operacija levega komolca.

Bertoncelj računa, da bo treniral že januarja

"Takoj po koncu svetovnega prvenstva sem si vzel premor, ko pa sem se že začel pripravljati na novo sezono, se je izkazalo, da bom moral še malo počakati. Ob večji intenzivnosti treningov so se pojavile bolečine, po vseh izvidih in mnenjih pa sem dobil priporočilo za operativni poseg. V nedeljo me čaka artroskopija, okrevanje naj bi trajalo mesec dni, tako da računam oziroma upam, da bom po rehabilitaciji spet lahko normalno začel trenirati januarja," je pojasnil Bertoncelj.

Po besedah Bertonclja so tehtnico v prid operaciji nagnile konstantne bolečine, ki se vlečejo že od leta 2011: "Preprosto je bilo tega dovolj. Poškodba se mi vleče že nekaj let in treba je bilo ukrepati, da bom lahko še šest, sedem, osem let v vrhu svetovne gimnastike, sicer bi se težave le še stopnjevale. To je nekako pretehtalo, da sem se za operacijo odločil letos. Leta 2015 me čakajo kvalifikacije za olimpijske igre v Riu in rad bi jih pričakal stoodstoten. Na srečo kaže, da bo rehabilitacija kratka, kako pa bo zares, bomo še videli."

Artroskopija ga čaka to nedeljo, po njej bo moral mirovati dva tedna, nato pa bo predvidoma že lahko počasi in postopoma začel obremenjevati komolec: "Vsi mi pravijo, da ne gre za kompliciran poseg. To mi daje upanje, da bom morda operaciji navkljub vseeno lahko ujel začetek nove sezone s prvimi svetovnimi pokali."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin