Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
22. 11. 2010,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 11. 2010, 19.02

8 let

S. Škorc: Naj zmaga odbojka

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkar Sebastijan Škorc, član črnogorske Budvanske Rivijere, in slovenski reprezentant se bo nekaj dni znova mudil po domovini. Z Budvo prihaja na vroče gostovanje v Stožice.

''Škoro'', ki je še lani branil barve francoskega Paris Volleya, je pred novo sezono okrepil črnogorsko Budvansko Rivijero, v kateri se počuti odlično: ''S to potezo sem res zadovoljen, vse je tako, kot mora biti. Imamo odličnega trenerja, dela se dobro in res nimam nikakršnih pritožb,'' je svoje počutje in življenje v novem okolju opisal Škorc. Popularni libero, ki je poleg tega, da je virtuoz na svoji poziciji, zelo pozitivna osebnost in izjemni motivator, pred tekmo s starimi prijatelji in znanci napoveduje hudo bitko, a vseeno vlogo favorita prepušča Blejcem, na katere pa se bodo dobro pripravili. Po besedah Škorca je bilo za to časa več kot dovolj.

''Mislim, da je v večini primerov pri odbojki favorit domačin, a mi še ne mečemo puške v koruzo in v Ljubljano ne odhajamo z belo zastavo. Blejci imajo izjemno moštvo, vseh 13 lahko zaigra v začetni postavi, a tudi mi imamo svojo kakovost. Naše misli so že skoraj en teden pri ACH-ju in verjamem, da se bomo na njih s strokovnim vodstvom maksimalno pripravili.'' V vrstah Budve sta poleg ''Škorota'' še dva akterja, ki imata neposreden stik s slovensko odbojko. Tu ciljamo na selektorja slovenske izbrane vrste, ki sedi na klopi Budve, Veselina Vukovića, ter še lani člana Bleda, organizatorja igre Veljka Petkovića:''Oboji se med sabo zelo dobro poznamo in med nami ni nikakršnih skrivnosti. Veselim se že snidenja z mojimi starimi prijatelji, enako velja za Veljka.''

Budva brez prvega korektorja Biribantija

Budva s Slovenijo ne prihaja v popolni zasedbi, saj so še vedno brez prvega korektorja Italijana Franseca Biribantija, ki ima težave s poškodovanim gleženjem. Poleg poškodb najbolj bode v oči število močnih tekem, ki jih ima letos v nogah črnogorski prvak. Razen tekme z Olympiacosom, s katerim so se srečali v prvem krogu letošnje lige prvakov, in pripravljalnega turnirja v Novem Sadu, na katerem je bil tudi ACH Volley (zmaga Blejcev 3:0), se Budva ne more ''pohvaliti''. Črnogorsko državno prvenstvo, po besedah Škorca, ni omembe vredno, saj vse tekme Budva igra z drugo postavo. Kolikor toliko naj bi bila močna le Bodućnost in še ta je, če bi jo primerjali z moštvi v prvi slovenski ligi, po kakovosti na stopnji peto ali šesto uvrščenega v naši ligi.

Črnogorci v Slovenijo prispejo v torek okoli četrte ure popoldan in že isti dan bodo preizkusili dvorano v Stožicah, vajo bodo ponovili v sredo dopoldan, zvečer pa jih seveda čaka veliki spektakel pred polno dvorano. Najstarejši in najbolj izkušen član Budve Sebastjan Škorc pravi, da izrazitega favorita ni in diplomatsko odgovoril na vprašanje o napovedi sredine tekme: ''Kaj naj rečem? Naj zmaga odbojka.'' A vsi, ki poznajo ''Škorota'', še kako dobro vedo, da zanj ni izgubljene tekme in bo s svojimi soigralci naredil vse, da iztržijo pozitiven izid in nekoliko pokvarijo odbojkarski praznik v Stožicah.

Ne spreglejte