Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 8. 2012,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 8. 2012, 9.23

8 let

Rory McIlroy osvojil PGA Championship in postal številka ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Severni Irec Rory McIlroy je zmagovalec turnirja Združenja poklicnih igralcev golfa, PGA Championship, zadnjega velikega turnirja sezone.

Na igrišču Kiawah Island je najbližjega tekmeca, Angleža Davida Lynna, premagal kar za osem udarcev, kar je nov rekord tega turnirja. McIlroy je pri 23. letih hkrati postal drugi najmlajši igralec z dvema osvojenima 'majorjema'. Nekaj mesecev mlajši je bil zdaj že pokojni Španec Severiano Ballesteros, medtem ko je bil Tiger Woods, ko je osvojil svoj drugi veliki turnir, štiri mesece starejši.

McIlroy je do zmage prišel podobno suvereno kot lani, ko je prav tako z osmimi udarci prednosti osvojil US Open. Na zadnjih 24 luknjah - igralci so morali zadnji dan dokončati tretjo rundo, ki je bila prekinjena zaradi dežja - ni izgubil niti enega udarca, samozavest pa je pokazal tudi na zadnji luknji. Pred začetnim udarcem je nosaču palic dejal: "Poglej, tudi tega bom zmagal z osmimi udarci razlike." In res je McIliroy na zadnji luknji naredil "birdieja" ter tekmovanje sklenil z 275 udarci.

"Temu se reče perfektna runda. Užival sem vsak trenutek. Med igro sem se večkrat spomnil besed Tigerja Woodsa, ki je nekoč dejal, da imaš lahko za seboj odlično sezono, vendar če v njej ne osvojiš 'majorja', je to kot torta brez smetane. Zdaj imam za seboj dve odlični sezoni," je dejal Rory McIlroy, ki se je z zmago znova prebil na prvo mesto računalniške lestvice.

Zasledovalci so ga ves čas gledali v hrbet. Še najbližje je bil Anglež Ian Poulter, ki je dan začel s šestimi "birdieji", vendar nato ni mogel slediti ritmu mladega Severnega Irca, ki že nekaj let velja za naslednika Tigerja Woodsa. Tudi slednji ni bil dovolj natančen, saj je tekmovanje končal z delitvijo enajstega mesta in enajstimi udarci za zmagovalcem.

Ne spreglejte