Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2009,
10.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 9. 2009, 10.47

8 let, 5 mesecev

Rodetova že končala nastope na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ritmičarka Mojca Rode, ki si je z 28. mestom v kvalifikacijah edina v slovenski vrsti pritelovadila finale mnogoboja, je že opravila nastope.

V program so se ji prikradle napake s 95,075 točke je SP v Mieju končala na 23. mestu. Olimpijska prvakinja Rusinja Ženja Kanajeva pa je osvojila še šesto zlato kolajno prvenstva.

Rodetova je sicer že po uspešnih nastopih v kvalifikacijah, ki so ji prinesli uvrstitev v finale mnogoboja, po letih 2001 in 2005 še tretjo v dolgoletni karieri, tožila nad precejšnjo utrujenostjo. Danes se je predstavila z vsemi štirimi vajami, a se ji te niso izšle po načrtih, saj je zlasti pri traku in kolebnici naredila napake, prav zadnjo vajo z obročem pa je prikazala dobro. Ne glede na to, pa je 26-letna telovadka izpolnila svoj cilj pred prvenstvom.

Poleg Rodetove so na letošnjem prvenstvu nastopile še Tjaša Šeme, Pia Arha in Gruša Kočica in v konkurenci 33 ekip končale na 16. mestu. Rodetova si je v kvalifikacijah z 28. mestom izborila finale mnogoboja, Šemetova je bila med 142 tekmovalkami na koncu 45., Arharjeva 83. in Kočica, ki se je predstavila le z eno vajo, 142. Vodja delegacije in predsednica strokovnega odbora za ritmično gimnastiko pri Gimnastični zvezi Slovenije Lena Jakubovska je vse telovadke zelo pohvalila in poudarila, da so v slovenskem taboru z ekipnim uspehom zelo zadovoljni, saj sta poleg izkušenih Rodetove in Šemetove v izbrani vrsti prvič nastopili dve debitantki Arharjeva in Kočica.

V ospredju dvoma o zmagovalki ni bilo, čeprav je tudi ona v vajah naredila nekaj napak. A Kanajeva je evropskemu in olimpijskemu naslovu zdaj dodala še naslov svetovne prvakinje v mnogoboju, skupaj pa po ekipnem zlatu ter zlatih kolajnah z vsemi štirimi orodji v finalih (kolebnica, obroč, žoga, trak) osvojila še šesto zlato odličje letošnjega prvenstva. Druga je bila njena rojakinja Darja Kondakova, tretja pa branilka naslova iz Patrasa 2007, Ukrajinka Ana Besonova, ki je že pred tem prvenstvom napovedala, da bo to njena zadnja tekma.

Nagrado za najbolj elegantno telovadko prvenstva, ki jo v sodelovanju z Mednarodno gimnastično zvezo (FIG) podeljuje Longines, je prejela Besonova, ob tem pa še ček za 5000 dolarjev in dragoceno uro.

Ne spreglejte