Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2015,
13.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rajko Hrvat svetovno prvenstvo

Nedelja, 30. 8. 2015, 13.22

7 let, 12 mesecev

Rajko Hrvat vrgel rokavico tekmecem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Aiguebelettu se je začelo SP v veslanju. Lahki skifist Rajko Hrvat je zmagal v četrti predtekmovalni skupini in se z najboljšim časom neposredno uvrstil v četrtfinale, ki bo na sporedu v sredo.

Rajko Hrvat je bil na prvi četrtini proge drugi, tam je vodil Britanec Jamie Kirkwood, ki je bil v tej predtekmi tudi edini, ki je resno konkuriral slovenskemu veslaču. V drugi četrtini proge je povišal ritem in prehitel britanskega veslača, v nadaljevanju pa le še povečeval prednost, ki je v cilju znašala skoraj štiri sekunde oziroma dve dolžini čolna. Tretji je bil predstavnik Turčije Ugur Ozcan, četrti Avstralec John McDonnell in peti predstavnik Irana. V četrtfinale sta se tako iz te skupine poleg Slovenca Hrvata uvrstila če Britanec in Turk.

"Kot sem že napovedal dan pred tekmo, sva z dolgoletnim trenerjem Iztokom Butinarjem dogovorjena, da se vse tekme prebijem čim bolj naprej in jih odpeljem z visokim ritmom. To sem danes tudi naredil in se že veselim četrtfinalne tekme. Vemo, da nisem specialist za štart in začetni del, tako da je Britanec lahko povedel v prvih 500 metrih. Je pa treba iti tekmo po tekmo, pripravljen sem dobro, vsako tekmo je treba nadgrajevati in mislim, da bo tako prišel tudi rezultat. Zdaj me čakata dva dneva počitka, vendar moram ostati zbran, delati naprej in vse se bo postavilo na svoje mesto," je dejal Rajko Hrvat.

Lahki enojci so sicer danes nastopili v šestih predtekmovalnih skupinah, tako da je že znanih 18 od 24 četrtfinalistov. Zmage v posameznih skupinah so poleg Hrvata dosegli še Italijan Marcello Miani, Novozelandec Adam Ling, Nemec Konstantin Steinhuebel, Srb Miloš Stanojević in Hrvat Luka Radonić, ki bodo najverjetneje tudi največji tekmeci slovenskega skifista v nadaljevanju prvenstva. Veseli pa tudi podatek, da je imel Hrvat s 7:00,58 najhitrejši čas med vsemi lahkimi skifisti.

Ne spreglejte