SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvenec Vodebove in Fabjanove v Avstriji

1

termometer

Slovenski odbojkarici na mivki Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta zmagali na turnirju avstrijskega državnega prvenstva A-Cup v mestecu Bruck an der Mur.

Slovenski reprezentantki sta bili v finalu z 2:0 boljši od domačink Kreuzrieglerjeve in Fankhauserjeve. Sara Sakovič in Tamara Borko sta osvojili 9. mesto.

V finalu sta se Vodebova in Fabjanova pomerili s Susanne Kreuzriegler in Danielo Fankhauserter z gladko zmago z 21:15 in 21:14 osvojili svoj prvi A-Cup turnir.

''V dveh dneh sva odigrali kar 8 tekem, tako da je bilo vse skupaj precej naporno in intenzivno. Na srečo se za dobro fizično pripravljenost lahko zahvaliva trenerjem iz kondicija.org. Turnir sva izkoristili tudi za uigravanje pred državnim prvenstvom v Kranju in turnirjem FIVB, ki bo prihodnji teden potekal v Gstaadu. Zadovoljni sva, ker se najina forma stopnjuje, delava manj napak in sva bolj samozavestni,'' je po zmagi v Avstriji dejala Andreja Vodeb. Sara Sakovič in Tamara Borko sta po porazu z Vodebovo in Fabjanovo v repasažu z 2:0 (18, 14) najprej premagali avstrijsko navezo Geiger/Fuchs, nato pa z enakim rezultatom še eno avstrijsko dvojico,Puhr/Mai (21:19, 21:18). Prekmurki sta morali v tretjem krogu repasaža priznati premoč sestrama Strauss, ki sta bili boljši le za las, z 21:18 in 22:20. Sakovičeva in Borkova sta na koncu zasedli 9. mesto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin