Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
1. 6. 2013,
16.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 16.11

7 let, 12 mesecev

Pred tekmo s Hrvaško: ''V takih tekmah favorita ni''

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še dan nas loči do odbojkarskega spektakla v Kaštelu, kjer se bosta na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za EP pomerila večna rivala Slovenija in Hrvaška.

Slovenski odbojkarji na čelu s selektorjem Luko Slabetom so že prispeli v Dalmacijo, kjer jih v nedeljo ob 18. uri čaka prva tekma s Hrvaško. V slovenskem taboru pravijo, da so imeli v zadnjih dneh nekaj težav s poškodbami, a konkretnih zadevah selektor ni hotel govoriti. ''Poškodbe so in poškodbe bodo, saj so sestavni del športa,'' se je malce pošalil Luka, ki bo na prvi tekmi proti Hrvaški imel na voljo prav vse udarne može, ki tvorijo jedro slovenske reprezentance.

Vsi v en glas poudarjajo, da so Hrvati izjemni serverji, s tem tudi blokerji, saj sta ti dve odbojkarski zelo povezani. Kljub vsemu Slabe kot največjo hrvaško orožje izpostavlja njihovo homogenost. ''Če gledamo samo statistične podatke so Hrvati zelo močni pri servisu in bloku, vendar je njihova največja kvaliteta homogenost, nepopustljivost in borba do zadnje točke. Delujejo kot ekipa, ki ve kaj hoče in v to tudi verjamejo.''

Da bosta tekmi s Hrvaško izjemno težki, predvsem iz psihološkega vidika, saj bosta odločali o potniku za nastop v evropskem prvenstvu, se strinja tudi ljubljanski strateg. ''Vsi vemo kaj reprezentancama prinaša uspeh v teh dveh tekmah. V naši ekipi je bilo opaziti še večjo tekmovalnost in željo po dokazovanju, vendar moram povedati, da so tudi pred kvalifikacijami za SP fantje trenirali zelo zavzeto.'' Prevelikih nihanj v igri ne bo smelo biti, če si nočejo Slovenci še otežiti situacije. So se morda pred pomembnima tekmama posluževali tudi kakšne pomoči s strani psihologa? ''Tudi za delo s psihologom je potreben določen čas in teden dni pred tako pomembnima tekmama, je absolutno premalo. Mojim fantom zaupam, in vem, da bomo padce v igri, ki se dogajajo vsem ekipam, znali bolje blažiti in reševati kot do zdaj,'' še dodaja Slabe.

Ne glede na zgodovino in statistko na medsebojnih tekmah, ki prepričljivo govori v slovensko korist, favorita na takšnih tekmah ni. Na EP bo šla ekipa, ki bo v dveh tekmah pokazala več. ''V takih tekmah, in še posebej v našem primeru, ko nam nasproti stoji Hrvaška, favorita ni. Obe ekipi imata enake možnosti, da potujeta na EP,'' še zaključuje selektor Slovenije.

Ne spreglejte