Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 6. 2008,
15.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 29. 6. 2008, 15.22

8 let, 5 mesecev

Ponomarenkova na stopničkah v Poznanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu osvojila drugo mesto v svoji paradni disciplini na 200 m.

Na 500 m, kjer bo Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, je bila peta.

Šestindvajsetletno Primorko je danes čakal kar dvojni program, saj je uspešno nastopala tako na 200 kot na 500 m. Predvsem veseli uspeh na polkilometrski razdalji, ki je v olimpijskem programu, saj je peto mesto več kot dober obet pred pekinškim vrhuncem sezone. Zmagala je Italijanka Josefa Idem pred Švedinjo Sofio Paldanius in Novozelandko Erin Taylor.

"Po evropskem prvenstvu v Milanu sta prvi dve tekmi svetovnega pokala prišli nekoliko prehitro. Potovanja bi mi vzela preveč treninga, zato sem se raje odločila za krajši premor, nato pa sem se posvetila treningom. Na 500 m nisem bila še nikoli peta, a danes bi lahko posegla po boljši uvrstitvi," je uvodoma dejala Špela Ponomarenko in dodala: "Voda je tu precej valovita, zato se je bilo težko osredotočiti na progo. Na začetku sem naredila napako, v tem delu sem tudi izgubila nekaj dragocenega časa. Kljub temu lahko rečem, da vseskozi napredujem. Tudi v Poznan sem prišla neposredno po treningu, pa tudi forme nisem načrtovala ravno za to tekmo, temveč za olimpijske igre v Pekingu. Do njih bom skušala še malo popraviti tehniko veslanja, saj se mi še vedno prikradejo nekatere napake."

Le tri četrt ure po nastopu v finalu A na 500 m je Ponomarenkovo čakal še finalni nastop v njej najljubši disciplini na 200 m, ki pa na žalost ni olimpijska disciplina. Prav v njej je namreč Koprčanka v samem svetovnem vrhu, kar je dokazala tudi na Poljskem, saj je predse spustila le Španko Tereso Portelo.

V finalu B na 500 m pa je nastopil tudi drugi slovenski mirnovodaški olimpijec Jernej Župančič Regent. Potem ko je že v soboto z osmim mestom v svoji paradni disciplini na 1000 m nalogo spodobno opravil, je danes v finalu B na pol krajši razdalji končal kot šesti v finalu B in skupno 15.

Ne spreglejte