Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2011,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 3. 3. 2011, 16.31

8 let

Petkrat žvenket medalj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trinajsto SP v paraskiju, katerega se je udeležilo nekaj več kot 100 padalcev in padalk iz 22 držav, se je končalo ekspresno hitro, na njem pa so prvo violino ponovno igrali slovenski padalci.

Pet medalj, od tega dve zlati, srebro in bron, je izkupiček, ki se ga ni nadejal nihče, toda prav vsaka kolajna je prigarana in zaslužena. Na solnograškem so bile predvsem v torek in sredo vremenske razmere precej spremenljive, kar so najboljše izkoristili ravno naši, ki jim tovrstnih izkušenj ne manjka. Z zlatom so se okronali ekipa Elan v postavi Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Uroš Ule in Matej Bečan v moštveni konkurenci, izvrstna četrta je bila še druga slovenska ekipa ALC Lesce (Domen Vodišek, Anton Košir, Irena Avbelj in Maja Sajovic), zlato medaljo je osvojila še Irena Avbelj, na drugo stopničko se je v moški konkurenci povzpel Uroš Ule, tretja pa sta bila Matej Bečan in Maja Sajovic.

Sodeč po rezultatih so naši junaki smučarskih strmin in višine s tekmeci opravili z lahkoto, toda pot do uspeha ni bila tlakovana z rožicami. "V vsak skok, v vsak tek veleslaloma je bilo potrebno vložiti vse svoje znanje, veliko so k temu pripomogle tudi izkušnje. Na prvenstvo smo odšli visoko motivirani, željni uspeha, kar se nam je na koncu obrestovalo, največ dela pa smo opravili v skokih, naši paradni disciplini, s katerimi smo opravili odlično v sredo, ko je bilo vreme zelo neugodno, turbulentne pogoje pa smo izkoristili najboljše," je vtise po zlati medalji z ekipo in srebrom med posamezniki strnil Uroš Ule.

Čeprav vajena velikih uspehov in številnih naslovov, je bila novega zlatega odličja vnovič vesela Irena Avbelj: "Veselim se svojega uspeha, uspeha prve ekipe in tudi naše, še bolj pa sem vesela zavoljo medalje Uroša Uleta in Maje Sajovic. Vnovič smo bili izredno homogeni, svoje delo smo v obeh disciplinah opravili z odliko, svoje pa so dodale še izkušnje." S svetovnim prvenstvom so padalci tako sklenili zimsko sezono, ki je bila ponovno zelo uspešna, pred njimi pa so novi pomladno-poletni izzivi, s svetovnim pokalom v skokih na cilj, evropskim prvenstvom v klasičnih disciplinah ... in njihovi navijači bodo čakali na nove uspehe.

Ne spreglejte