Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
10.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 10.48

8 let, 5 mesecev

Olimpijski prvak Hamm uspešno prestal operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V ameriškem gimnastičnem taboru imajo dobra dva meseca pred olimpijskimi igrami v Pekingu precej smole.

Potem ko je nekdanji ekipni olimpijski in svetovni podprvak Blaine Wilson pred dnevi končal kariero, si je mnogobojski olimpijski prvak iz Aten Paul Hamm na bradlji zlomil prst. Hamma so uspešno operirali, rehabilitacijo pa bo začel v četrtek.

Potem ko si je Hamm na ameriškem prvenstvu v Houstonu v torek tik pred koncem sestave na bradlji zlomil prst na roki, so ga nemudoma operirali in bo fizično terapijo začel v četrtek. Znano je, da naslednji mesec ne bo mogel nastopiti na ameriških olimpijskih kvalifikacijah v Philadelphii, a sam je prepričan, da njegov olimpijski nastop ni ogrožen.

Hamm, ki se je po daljšem "pokoju" dobrih šest mesecev pred olimpijskimi igrami v Pekingu že februarja na tekmi v Las Vegasu zmagovito vrnil na gimnastično sceno, pred poškodbo pa mu je dobro kazalo tudi na ameriškem prvenstvu, je dejal, da naj bi se na gimnastična orodja vrnil v petih tednih, tako da bo imel dovolj časa za pripravo na Peking.

Hamm je na OI 2004 sicer do olimpijskega naslova v mnogoboju prišel po napaki ameriškega sodnika, ki je oškodoval južnokorejskega tekmeca. Gimnastični turnir na OI v Atenah je zaznamoval sodniški škandal, ki se je sicer končal s suspenzom treh sodnikov, sporna ocena v moškem mnogoboju in končni zmagovalec Hamm pa sta bila kljub temu potrjena, tako da je kratko potegnil južnokorejski telovadec Yang Tae-young in zaradi sodniških napak ostal brez olimpijskega zlata.

"Če bom vztrajal in ostal odlično fizično pripravljen, se bom zlahka vrnil in mi ne bo težko spet izvajati sestav. Vanje nisem vključil ničesar novega, delam vaje, ki jih dobro obvladam. Potrebno se bo le dobro fizično pripraviti na igre, da bom lahko zdržal nastop na vseh šestih orodjih," je kljub težavam optimističen Hamm, ki je pohvalil tudi zdravniško ekipo: "Operacija je po besedah zdravnikov odlično uspela. Sami so si dali oceno 99 od možnih 100."

Hamm bo tako v Pekingu, kot vse kaže, lahko branil olimpijsko zlato v najprestižnejši gimnastični disciplini mnogoboju.

Ne spreglejte