Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2008,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 5. 2008, 21.42

8 let

Odbojkarice so se zbrale v Planici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priprave na kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu so danes začele tudi slovenske odbojkarice.

Pod vodstvom Tilna Kozamernika so se zbrale v Planici, kjer bodo trenirale do 18. maja, dva dni kasneje pa se bodo odpravile v Izrael. Zaključne priprave pred prvim turnirjem od 6. do 8. junija v Mariboru bodo oprvaile v štajerski prestolnici.

Ekipa je nekoliko pomlajena, saj so nekatere igralke v obdobju od zadnjih reprezentančnih tekem zaključile svoje športne poti, nekatere pa so tokrat sodelovanje v izbrani vrsti odpovedale zaradi poškodb. Med njimi je tudi Tina Lipicer, ki je v letošnji sezoni igrala v Rusiji, sodelovanje pa je odpovedala zaradi težav s kolenom.

"S Tino Lipicer sva se pogovorila in strinjam se, da je prav, da najprej sanira poškodbo. Če se bomo uvrstili v dodatne kvalifikacije, se nam bo pridružila tudi ona," pravi selektor Kozamernik. Poškodba, ki se ji vleče že celotno sezono, je od reprezentance oddaljila tudi prosto igralko Metko Šuler. Zaradi šolskih obveznosti sta se za zdaj reprezentanci odpovedali Katarina Spačal in Erika Fabjan. Od izkušenejših igralk strokovno vodstvo na pripravah pogreša še Sonjo Borovinšek in Petro Kramolc, ki se bosta ekipi pridružili v nadaljevanju. Prva ima namreč še klubske obveznosti, Kramolčeva pa zdravniške preglede.

Odpoved nekaterih igralk je Kozamernika prisilila k temu, da je vpoklical tudi nekaj mlajših igralk. "Z nami so zdaj tudi mlade Tea Lenarčič, Tjaša Turnšek, Elmina Handanovič in Živa Recek," je dejal Kozamernik in poudaril, da so to dekleta, na katera je treba računati v prihodnosti. "Med igralkami, ki so se udeležile priprav, bo potrebnih tudi nekaj sprememb na igralnih pozicijah, saj praktično nimamo igralke, ki bo zaigrala na korektorskem mestu," je še dodal.

Na mestu podajalk ima Kozamernik na voljo Karmen Kočar in Sašo Pirher, blokerke so Maja Guštin, Katja Jontes in Vesna Vardič, medtem ko na Borovinškovo še čakajo. Pisana je zasedba na mestu sprejemalk, kjer se za nastop v kvalifikacijah borijo Marina Cvetanovič, Anja Zdovc, Monika Potokar in Maja Bratož, za mesto proste igralke pa kandidirata Špela Križ in Katja Medved.

Dekleta so po današnjem jutranjem pregledu na Fakulteti za šport popoldne v Planici že opravila tudi prvi trening. "Čeprav so vadile v klubih, se pozna, da so imela nekatera dekleta malce daljši premor od konca klubske sezone in trenutno niso v najboljši formi. Toda prav temu, da igralke pridejo v formo, kakršno so imele ob koncu klubske sezone, je namenjen uvodni del priprav, kjer imamo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti res dobre pogoje za delo," pravi Kozamernik, ki je v letošnji sezoni novogoriške odbojkarice znova pripeljal do zmage v državnem in pokalnem prvenstvu.

Po uvodnih pripravah v Planici bodo slovenske odbojkarice odpotovale v Izrael, zaključne priprave pred prvim kvalifikacijskim turnirjem za nastop na evropskem prvenstvu pa bodo opravile v Mariboru. Prvi turnir bo od 6. do 8. junija v Mariboru, nasprotnice naših pa bodo Moldavke, Čehinje in zmagovalke dvoboja med reprezentancama Velike Britanije in Albanije. Drugi turnir bo na Češkem, na evropsko prvenstvo pa vodi prvo mesto v skupini, medtem ko drugo mesto pelje v dodatne kvalifikacije.

Ne spreglejte