Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 8.48

8 let

New England Patriots in New York Giants v finalu NFL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V letošnjem super bowlu, finalu lige ameriškega nogometa (NFL), se bosta 3. februarja v Glendalu pomerili ekipi New England Patriots in New York Giants.

Prvi so v finalu ameriške konference NFL sinoči premagali San Diego Chargers z 21:12, Giants pa so bili po podaljšku odločilne tekme nacionalne konference s 23:20 boljši od ekipe Green Bay Packers.

Ekipa New England Patriots se je četrtič v zadnjih sedmih sezonah uvrstila v veliki finale športa, ki onstran Atlantika med ameriškimi poklicnimi ligami po priljubljenosti prekaša vse druge. V letih 2002, 2004 in 2005 so nato nogometaši iz Bostona tudi osvojili prestižno lovoriko. Tokrat so za vstop v 42. super bowl brez večjih težav ugnali San Diego Chargers, dosegli pa so že 18. zaporedno zmago te sezone, s čimer so izboljšali dosežek moštva Miami Dolphins iz leta 1972, ki je dobilo vseh 17 tekem v sezoni.

V Wisconsinu, kjer so bile vetrovne razmere in temperature 18 stopinj pod ničlo bolj pisane na kožo zimskim športom kot nogometnim oklepnikom, favoriziranemu domačemu moštvu Green Bay ni šlo po načrtih, Lawrence Tynes pa je bil junak newyorške ekipe. Ta si je naslov prvaka nacionalne konference priborila v podaljšku in s tem dosegla tudi rekord lige z deseto zaporedno zmago na tujem igrišču. Tynes je z zadetkom v tretji minuti podaljška prinesel zmago gostom, potem ko je imel že v rednem delu tik pred koncem priložnost za zmagovito potezo. Giants so se v zaključni obračun sezone uvrstili prvič po letu 2001, takrat so v finalu klonili proti Baltimoru, na drugi strani pa se je s porazom razblinilo upanje nogometašev Green Baya, da bi prvič po letu 1997, ko so v finalu premagali prav New England, spet imeli priložnost za končno zmago v NFL.

Finalista NFL sta se že srečala v rednem delu sezone, takrat so bili z 38:35 boljši New England Patriots.

Ne spreglejte