Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
16.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2014, 16.37

8 let, 5 mesecev

Na Ptuju za konec priprav dve zmagi Žbogarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Plavalci so na Ptuju sklenili priprave in večina je nastopila še na sobotnem mitingu. Dve zmagi za Radovljičana Roberta Žbogarja, ki je bil najhitrejši na 50 metrov delfin in 400 m prosto.

Med slovenskimi reprezentanti sta na 50 m prsno zmagala Koprčan Matjaž Markič in Radovljičanka Tjaša Pintar. Povratnica Anja Klinar pa je dobila radovljiški reprezentančni obračun na 400 m prosto, v katerem je premagala Špelo Perše in Tjašo Pintar. Peršetova je bila najboljša na 100 m prosto. Najboljši posamični dosežek je z 28,57 sekunde na 50 m prsno uspel Markiču.

"Ta miting je bil neke vrste zaključek teh priprav. Najpomembnejše tekme šele prihajajo. V prihodnjih tednih plavalci nastopajo v Ljubljani, pa v Banji Luki in Bratislavi, najbolj pomemben pa bo v začetku junija nastop na mitingu v Kranju, kjer se bo oblikovala reprezentanca za evropsko prvenstvo," je po mitingu povedal selektor Miha Potočnik.

Slednjemu je bilo malo žal, da je priprave ta teden na Ptuju skazilo zelo slabo, deževno in vetrovno vreme. "Pogoji so bili res zelo težki, a v malce prilagojeni obliki nam je priprave vseeno uspelo izvesti."

Ne spreglejte