Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2011,
19.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mina Markovič svetovni pokal

Sobota, 16. 4. 2011, 19.56

7 let, 12 mesecev

Mina Markovič začela s petim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska športna plezalka Mina Markovič si je v Milanu na uvodni tekmi svetovnega pokala priborila svoj prvi letošnji finale, v katerem je kot edina slovenska finalistka osvojila peto mesto.

V polfinalu tekme v balvanskem plezanju je bila tretja ter tako nadgradila šesto mesto iz petkovih kvalifikacij. Drugi slovenski polfinalist Klemen Bečan je zasedel končno deveto mesto, Jure Bečan in Jernej Kruder pa sta že v petek ostala brez polfinala na 23. in 45. mestu. Mlajši brat Klemena Jure Bečan je s 23. mestom sicer dosegel svojo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

Pečat želi pustiti tudi na SP

Markovičeva se je v Milanu uvrstila v svoj šele tretji finale na tekmah svetovnega pokala v tej zvrsti športnega plezanja, vendar pa dobrega plezanja ni kronala s stopničkami, kljub temu pa je s petim mestom zelo zadovoljna. "Na tekmi sem pokazala dobro in konstantno plezanje, sploh v finalu so mi bila najvišja mesta blizu, zadovoljna pa sem tudi z napredkom, ki sem ga naredila na zimskih pripravah. Dokazala sem, da sem se sposobna tudi v balvanih uvrščati na najvišja mesta. Mislim, da lahko letos posežem še višje od petega mesta," je s prizorišča tekme, milanskega parka Sempione, sporočila 23-letna Ptujčanka, ki je prepričana, da ni pokazala vsega in ima še nekaj rezerve tudi za domačo tekmo na Logu. Po preplezanem prvem finalnem balvanu do vrha v prvem poskusu, se je pri drugem edina dotaknila vrha, vendar pa le z eno roko, kar ni štelo, naslednji se ji je ponesrečil, pri zadnjem balvanu pa je padla z vrha, vendar pa v naslednjih poskusih ni imela več moči, da bi še lahko posegla po stopničkah. Lani je bila najvišje peta na tekmi svetovnega pokala v balvanih v Münchnu.

Markovičeva, ki je lansko sezono v težavnosti končala na drugem mestu v skupnem seštevku, v balvanih pa je bila skupno 11., v letošnji sezoni načrtuje nadgraditi dosežke lanske sezone v obeh disciplinah športnega plezanja, pečat pa želi pustiti tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo julija v italijanskem Arcu ob Gardskem jezeru.

Uvodno tekmo je dobila južnokorejska tekmovalka Jain Kim pred Avstrijko Anno Stöhr in Francozinjo Melisso Le Neve, lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanskem plezanju Japonka Akijo Noguči je bila četrta. V moški konkurenci sta najvišji stopnički zmagovalnega odra zasedla Avstrijca Kilian Fischhuber in Jakob Schubert, tretji pa je bil Rus Rustam Gelmanov.

Naslednja postaja karavane svetovnega pokala bo Slovenija, ko bo 7. in 8. maja Log pri Brezovici prvič gostil balvanske plezalce na tekmi največje mednarodne ravni.

Ne spreglejte