Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2009,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 5. 7. 2009, 20.33

8 let

Mina Markovič bronasta v kombinaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je bila s četrtim mestom za las ob stopničke v finalu v balvanskem plezanju, je Mina Markovič na SP v kitajskem Xiningu osvojila bronasto kolajno v kombinaciji.

S tem se je pridružila Maji Vidmar, ki je z bronom v težavnosti ponovila uspeh z zadnjega SP v Avilesu (2007).

Bera dobrih uvrstitev slovenskih plezalcev na tokratnem svetovnem prvenstvu se z dvema finaloma in dvema kolajnama ni končala. Na Kitajsko je sicer odpotovalo sedem plezalcev. Klemen Bečan je bil v kombinaciji šesti, 17. mesto je zasedel v težavnosti, 37. v balvanih in 49. v hitrosti. Natalija Gros je bila osma v kombinaciji in v balvanskem plezanju ter 21. v težavnosti in 32. v hitrosti. Maja Vidmar pa je ob bronu zasedla 18. mesto v balvanih. Njena sestra Katja Vidmar je za malenkost zgrešila polfinale in je zasedla 22. mesto v balvanih. Matej Sova je ostal brez polfinala v edini disciplini težavnosti in je zasedel končno 31. mesto. Debitant na svetovnih prvenstvih Jernej Kruder je zasedel 27. mesto v balvanih ter 37. in 31. mesto v hitrostnem plezanju.

Mlada, enaindvajsetletna Ptujčanka, evropska mladinska prvakinja iz Pekinga leta 2005 je tekmovala v vseh treh disciplinah. "Največ sem pričakovala od težavnosti, vendar sem sobotni nastop zaključila v polfinalu na 18. mestu zaradi tehnične napake, kar je precej manj glede na pripravljenost in pričakovanja. Danes sem nastopila tudi v balvanih, a mi je v finalu malo zmanjkalo za medaljo, ker je odločal rezultat iz polfinala, kjer sem bila druga. V kombinaciji vseh treh disciplin sem bila tretja, kar mi je dodatna nagrada za dobro plezanje in rezultat v balvanih. Kljub temu, da se težavnost ni izšla po mojih željah, mi je medalja s svetovnega prvenstva dodaten dokaz, da sem na pravi poti," je s prizorišča dogajanja strnila nekaj vtisov Markovičeva.

"Nekateri so izpolnili svoja osebna pričakovanja v večji meri, drugi v manjši, nekateri jih pa tudi niso, ampak to je del športa. Pomembno pa je, da smo še vedno v stiku s samim svetovnim vrhom, kjer je konkurenca vse močnejša. Na tem prvenstvu sta izstopali Maja in Mina, naslednjič bo pa mogoče še kdo drug, ki se mu na tem prvenstvu ni tako poklopilo. Verjamem pa, da bo že na naslednjih tekmah svetovnega pokala drugače, saj so tudi ostali člani ekipe dovolj dobro pripravljeni, da izboljšajo uvrstitve tega prvenstva," je zadovoljen selektor slovenske reprezentance Aleš Jensterle.

Najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih doslej je sicer uspel svetovni prvakinji iz Münchna leta 2001 Martini Čufar z osvojeno zlato kolajno v težavnosti.

Ne spreglejte