Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2008,
21.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 26. 1. 2008, 21.41

8 let

Mariborski odbojkarji z igro niso navdušili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji IGM Stavbarja so v tekmi 14. kroga srednjeevropske lige doma s 3:2 (23, -17, -14, 27, 11) premagali Mladost iz Zagreba.

Mariborski odbojkarji so sicer zmagali, a z igro niso navdušili domačih ljubiteljev tega športa. Zlasti slabo so igrali v drugem in tretjem nizu, ko so si privoščili kopico napak, slabo izvajali začetne udarce, igra v bloku pa je bila podobna švicarskemu siru. Boljšo igro so pokazali v četrtem nizu, ki so ga dobili po dramatičnem boju v končnici, v petem pa so vendarle dokazali, da so boljši od tekmeca, ki je na lestvici na zadnjem mestu.

Mariborčani so bili na robu poraza že v uvodnem nizu, čeprav so večji del vodili, v končnici pa so Zagrebčani povedli s 23:22. Tedaj je na vrsto za izvajanje začetnih udarcev prišel Tomaž Horvat in trikrat zapored poslal prave projektile v polje gostov, dosegel tri točke in popeljal svojo ekipo v vodstvo v nizih z 1:0.

V drugem nizu so že v uvodnih minutah pobudo na parketu prevzeli zagrebški odbojkarji, ki so predvsem po zaslugi Matije Sabljaka, ki se je odlikoval z odlično igro v napadu in obrambi, povedli 8:4 in 16:8. Gostitelji so igrali nepovezano v polju in neučinkovito v napadu ter tako rekoč brez boja izgubili niz. Še bolj klavrno igro so si domači odbojkarji privoščili v tretjem nizu, v katerem je zagrebška ekipa osvajala točke kot za šalo in zlahka dobila niz. Četrti niz je bil najbolj izenačen, ekipi sta se menjavali v vodstvu, obe imeli v končnici priložnost za odločilno točko, Mariborčani za izenačenje v nizih, Zagrebčani za zmago, nazadnje pa jo je pri vodstvu Stavbarja z 28:27 z blokom dosegel Dalibor Šmitran. Peti niz je minil v premoči mariborske vrste, ki je povedla s 6:1, prednost pa ubranila do konca tekme.

Ne spreglejte