Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 2. 2009,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 2. 2009, 11.08

8 let

Majda Raušl v Pragi končala na 23. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Majda Raušl je na strelskem evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Pragi v članski konkurenci osvojila 23. mesto, potem ko je s pištolo zadela 377 krogov.

Najboljše izhodišče pred velikim finalom ima Bolgarka Marija Grozdeva (388). V ekipni ženski konkurenci s pištolo je slavila Belorusija (1141) pred Rusijo (1136) in Ukrajino (1135).

Štiriintridesetletna Ptujčanka je kot prva od 14-članske slovenske strelske ekspedicije stopila na strelsko črto v češki prestolnici, v svojem drugem nastopu na zaključnem turnirju stare celine - krst je doživela na lanskem EP v švicarskem Winterthurju - pa je prikazala zelo nihajoče predstave. Začela je sijajno (96 krogov), "hladno prho" pa doživela v drugi seriji desetih strelov, ko je zadela le 91 krogov. Najbolj mirno roko je imela v tretji seriji (97), v zadnji pa je zadela krog manj.

"V Prago sem se odpravila neobremenjena, hotela sem le ponoviti svoje dosežke s treningov in zadnjih tekem, ko sem konstantno dosegala 380 krogov. S tem dosežkom bi se uvrstila med prvih 15 tekmovalk, v Pragi pa sem enostavno prevečkrat zadela 9,9, kar mi je na koncu navrglo 23. mesto," je svoj današnji dopoldanski nastop na strelišču O2 Arene v Pragi ocenila Raušlova.

Kaže omeniti, da so češki prireditelji "pretentali" vodilne može Evropske strelske zveze, saj so tik pred začetkom evropskega prvenstva strelišče iz velike dvorane (tu bodo na sporedu le finalne odločitve) prestavili v manjšo dvorano, ki je v sklopu O2 Arene. Na improviziranem strelišču je svetloba zelo slaba, nastopov strelcev in strelk pa ne morejo spremljati gledalci, ki si bodo v Pragi lahko ogledali le finalne odločitve.

Tekom današnjega dne bodo na strelsko črto stopile še druge slovenske strelke. V članski konkurenci s puško bodo nastopile Zdenka Stern, Kaja Repič in Katja Dadič, v mladinski Saša Marija Ratnik, Nina Juvan in Živa Dvoršak, v mladinski konkurenci s pištolo pa Mojca Kolman, Simona Molan in Staša Simonič. V nedeljo bo v Pragi moški dan, nastopili pa bodo štirje Slovenci s puško: Rajmond Debevec, Robert Markoja in Željko Moičevič (člani) in Grega Potočnik (mladinec).

Ne spreglejte