SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maček ne bo streljal golobov?

3

termometer

Strelski center Gaj na Pragerskem bo med 20. in 26. septembrom gostil najboljše strelce na svetu na leteče tarče. Pod velikim vprašajem je nastop najboljšega Slovenca v trapu Boštjana Mačka.

Maček ima poškodovano mišico na roki, dokončna odločitev o nastopu sredozemskega prvaka iz Pescare leta 2009 in nosilca bronastega odličja z lanskega evropskega prvenstva v Beogradu, ki je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah zasedel sijajno sedmo mesto, pa bo po podrobnih zdravniških pregledih in terapijah padla v sredo. V SC Gaj bodo svoje strelske mojstrovine demonstrirali štirje olimpijski prvaki iz Londona: Američanka Brandy Drozd in njen rojak Vincent Hancock (oba skeet) ter Italijanka Jessica Rossi in Hrvat Gioavanni Cernogoraz (oba trap). To je le "kvartet" mednarodne strelske elite, Slovenija bo gostila tudi številni svetovne rekorderje in nosilce kolajn najbolj žlahtnega leska z minulih svetovnih prvenstev ali olimpijskih iger.

Prireditelji tekmovanja so pripravljeni na največji strelski dogodek na slovenskih tleh v tem letu, predsednik organizacijskega odbora Igor Rakuša pa je pred četrtkovim uradnim odprtjem na današnji novinarski konferenci v prostorih Strelske zveze Slovenije v Ljubljani, ki sta se jo udeležila tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in najboljši slovenski strelec vseh časov ter nosilec treh olimpijskih odličij Rajmond Debevec, dejal: "Gre za najbolj prestižen dogodek Mednarodne strelske zveze (ISSF). V Slovenijo prihajajo najboljši med najboljšimi, zaradi tega je tovrstno tekmovanje tudi zelo težko pridobiti. Mi smo takšno tekmovanje priredili že leta 2004, predhodno smo večkrat tudi vložili kandidaturo, vendar v tem nismo bili uspešni. Pred nami je le, da to prestižno strelsko tekmovanje izpeljemo na najvišji možni ravni. V preteklosti smo organizirali že številna velika tekmovanja, tako da nam izkušenj ne primanjkuje."

Proračun tekmovanja znaša 300.000 evrov, bogate pa so tudi denarne nagrade. Vsak tekmovalec ali tekmovalka bosta za končno zmago v finalu svetovnega pokala prejela po 6800 evrov, za drugo mesto 5000 in za tretje 3000 evrov, v primeru, da bo nekdo od njih zmagal z novim svetovnim rekordom, pa jih čaka še dodatna nagrada: osebni avtomobil podjetja Mercedes (serija A).

Tekmovanje, ki se bo začelo v petek, bo odprl slovenski minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, za slovenske ljubitelje športa pa bo zagotovo najbolj zanimivo dogajanje v soboto in nedeljo, ko bo na sporedu trap. Matej Žniderčič bo zagotovo nastopil na dvodnevni tekmi, v primeru Mačkove odsotnosti pa bo nastalo vrzel bržkone zapolnil Ivo Kompan.

Celoten dogodek bo imel tudi humanitarno noto, prvič v zgodovini finala svetovnega pokala bodo priredili dobrodelno večerjo, zbrana sredstva pa namenili za razvoj in opremo Rehabilitacijskega centra Soča v Ljubljani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin