Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 4. 2009,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 11. 4. 2009, 13.22

8 let

Krim in Trata najbližje naslovu prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V super ligi so s tekmami 10. kroga končali prvi del letošnjega tekmovanja. Vodi Krim Stiking tri točke pred Lokateks Trato. Nadaljevanje bo 29. avgusta.

Aktualni državni prvak z ljubljanskega Rakovnika je doživel le en poraz in sicer v neposrednem dvoboju s konkurentom v 4. krogu v Škofji Loki, ko je bilo 12:10. Čeprav je šampionsko moštvo zapustil Aleš Borčnik in okrepil hrvaškega prvaka iz Buzeta, so Ljubljančani večino tekem odigrali zelo dobro. Obnesli sta se tudi okrepitvi Žiga Šinkovec in Andrej Drvarič, ki sta prišla iz Dragomera GU&PET. Simon Možina, ki je prišel v ljubljansko moštvo pred dvema sezonama (ravno iz Trate!), je ta čas, vsaj po statistiki drugi igralec lige, saj je osvojil 45 od skupaj 60 možnih točk (75%). Krim Stiking je najmočnejši v treh disciplinah – v bližanju in zbijanju v krog, hitrostnem in štafetnem zbijanju. Matej Žvokelj je dosegel tretji najboljši izid v krogu (31 točk), Žiga Šinkovec sedmega v "brzincu" (40), skupaj s Tadejem Premrujem pa sta po izidu trenutno druga z 49 točkami v štafeti. Tudi Igor Istenič, Darko Kovač, Samo Krompič, Igor Novak in Janez Gamberger so bili trdni členi vodilnega moštva.

Drugouvrščeni Škofjeločani, edini resni kandidati Ljubljančanom za naslov prvakov, so izgubili dve tekmi, obakrat na gostovanju. Najprej v Zabičah (7:15) in pred kratkim nepričakovano v Postojni (10:12). Sicer pa je njihov član Uroš Vehar trenutno najuspešnejši igralec ligaškega tekmovanja, saj je od 56 možnih osvojil 44 točk, kar je natančno 78,57%. Uroš je zelo dober v igri dvojic z Boštjanom Križajem (85%), tudi v krogu, skupaj z Martinom Trebcem (Luka Koper) ima ta čas najboljši izid (44) v hitrostnem zbijanju, z Juretom Kozjekom sta najboljša v štafeti (52). Damjan Sofronievski ima tretji najboljši rezultat v natančnem zbijanju (27), tako kot Kozjek je zelo dober tudi v bližanju in zbijanju v krog. Lokateks Trata ima najboljši izkupiček v igri trojic in dvojic, tudi po zaslugi Jureta Štancerja, Mihe Tomšeta, Romana in Janija Benceta ter še Dejana Smeha, Dejana Mlinarja in Luke Koklja, ki v letošnji sezoni branijo barve škofjeloškega moštva. Pred kratkim so Gorenjci dosegli odmevno zmago v prvem krogu evropskega pokala, ko so doma premagali italijansko Ivreo s 13:9.

Druga gorenjska ekipa Planina Ribnikar As je na tretjem mestu in je izpolnila pričakovanja. Zabičani imajo doslej razmerje zmag in porazov 6:4 na četrtem mestu, sredi lestvice je koperska Luka, ki je potrebovala dolgo časa, da se je moštvo uigralo. Na koncu lestvice so Hrast, Postojna in Zarja Balinček s po dvema zmagama, ki se bodo v zadnjih štirih krogih borili za obstanek. V nižje, prvoligaške vode, vodi le zadnje, osmo mesto. In kakšen je razpored njihovih tekem do konca? Na papirju imajo najtežji razpored Postojnčani – Luka Koper in Zabiče (doma), Hrast in Zarja Balinček v gosteh. Hrast bo gostoval pri Planini in Krimu, doma bo igral s Postojno in Luko Koper. Zarja Balinček bo igral še dvakrat v Škofji Loki (Trata, Planina), doma pa z Zabičami in Postojno. Boj bo hud, vsako od moštev bi realno lahko osvojilo po 6 točk z zmagama doma, o izpadu bo najverjetneja odločala razlika osvojenih in izgubljenih točk. V soboto 18.aprila se bo začelo tekmovanje v prvi in obeh drugih državnih ligah.

Ne spreglejte