Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 6. 2008,
14.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 29. 6. 2008, 14.32

8 let, 5 mesecev

Kauzerju in Mozetičevi v Tacnu odlično kaže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski kajakaš zadnjih let Peter Kauzer se na domači tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu odlično znajde.

Potem ko je v soboto postavil najhitrejši čas kvalifikacij, je danes v polfinalu prav tako najhitreje in brez dotika opravil s savskimi brzicami in se bo v finale podal iz najboljšega izhodišča.

Kauzer, sicer edini slovenski olimpijec v tej disciplini, ima pred drugouvrščenim Britancem Richardom Hounslowom kar 2,08 sekunde prednosti. V resda nekoliko okrnjeni, a še vedno spoštovanja vredni konkurenci je bil tretji v polfinalu Čeh Lukaš Kubričan (+2,80), od Slovencev pa bo v finalu nastopil še Dejan Kralj, ki je brez dotika za Kauzerjem zaostal za 5,23 sekunde. Dotik pa je finala stal tretjega slovenskega kajakaša in branilca lanske zmage Jureta Megliča, ki je tekmovanje sklenil na 16. mestu (+6,83).

Presenetljivo dobro pa slovenski vrsti kaže tudi v ženskem K-1. Nina Mozetič je ne le po dolgem času spet v finalu svetovnega pokala, ampak bo finale začela celo z drugega mesta. Za najhitrejšo, Slovakinjo Gabo Stacherovo, je s "čisto" vožnjo zaostala le za sedem desetink sekunde. Mlada Eva Terčelj, ki je včeraj presenetila z zelo dobrimi vožnjami v kvalifikacijah, je tudi danes veslala spodbudno, a le za mesto (in dobro sekundo in pol) zgrešila najboljšo deseterico. Urša Kragelj zaradi poškodbe rame sploh ni nastopila na tacenski tekmi.

Končno pa so si finale priborili tudi slovenski kanuisti. Po nizu neprepričljivih slovenskih nastopov se je med najboljšo deseterico prebil Jošt Zakrajšek in bo finale začel prav z desetega mesta in s 5,64 sekunde zaostanka za najhitrejšim, Nemcem Nicom Bettgejem. Dejanu Stevanoviču se je finalni nastop z 11. mestom izmuznil za 14 stotnik sekunde, Benjamin Savšek, ki je progo (presenetljivo) preveslal brez dotika (tako kot tudi Zakrajšek in Stevanovič), pa je bil 24.

Glede na sobotni kvalifikacijski vožnji sta v C-2 na finale resno računala tudi Luka Božič in Sašo Taljat, toda na njuno žalost sta na 11. mestu za želeno deseterico zaostala 1,16 sekunde. Še mesto slabši je bil drugi slovenski dvojec Nejc Višnar/Urban Jarc, ki pa bi se brez dveh kazenskih sekund lahko veselil nastopa v finalu. Sicer pa sta bila najhitrejša Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.

Finalne vožnje se bodo začele ob 13.30.

Ne spreglejte