Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2015,
17.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 3. 2015, 17.50

8 let, 5 mesecev

Kar devet naslovov za celjski Sankaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Judo klub Železničar je v Mariboru pripravil državno prvenstvo, na katerem je nastopilo 77 judoistov in 43 judoistk iz 23 klubov.

Večina lanskih prvakov je ubranila naslov, nekaj pa je bilo tudi presenečenj. To velja zlasti za moški kategoriji do 60 kg in do 81 kg. V kategoriji do 60 kg je mladi David Štarkel v finalu presenetil večkratnega prvaka in klubskega sotekmovalca Matjaža Trbovca, v finalu kategorije do 81 kg pa je Gašper Jerman po le 21 sekundah boja na pleča položil reprezentanta in branilca naslova Jesenka Četiča. "Presrečen sem, da sem premagal Matjaža in mladinskemu naslovu dodal še članskega," je bil kratek 18-letni Štarkel.

Finalni obračun v kategoriji do 66 kg med klubskima sotekmovalcema Rokom Plešnikom in Adrianom Gombocom se je po opominu Plešnika končal z minimalno zmago Gomboca. V kategoriji do 73 kg je Rok Drakšič upravičil vlogo favorita - v finalu je premagal Martina Hojaka -, v kategoriji do 90 kg je naslov po pričakovanju osvojil Mihael Žgank, v kategoriji do 100 kg je slavil 34-letni Igor Spasojevič, v najtežji kategoriji pa je Matjaž Ceraj pometel s tekmeci.

"Vse štiri dvoboje sem dobil z ipponom. Zadovoljen sem, da je levo koleno zdržalo napore, tako da bom lahko bolj sproščeno nastopil na tekmovanjih za svetovni pokal," je pojasnil Ceraj.

Tina Trstenjak premagala Vloro Beđeti

Najmlajša članska prvakinja je postala 17-letna Maruša Štangar, ki je v finalu kategorije do 60 kg z ipponom ugnala Ljudmilo Merčnik. "To je moj prvi članski naslov. Zelo sem zadovoljna, naslov sem si tudi želela, je eden od dosežkov na moji športni poti, od katere si veliko obetam," je pojasnila nadarjena judoistka.

Marušina sestra Anja je v višji težnostni kategoriji morala priznati premoč izkušeni Petri Nareks, v kategoriji do 57 kg pa se je finale dveh obetavnih tekmovalk, Manje Kropf in Andreje Leški, končal z zmago slednje.

V najbolj zanimivem finalu je v kategoriji do 63 kg je Tina Trstenjak premagala Vloro Beđeti. "Dvoboj je bil težak. Z Vloro se dobro poznava, zato sem toliko bolj vesela, da sem zmagala. To je bil dober trening pred nadaljevanjem sezone," je povedla Trstenjakova.

V kategoriji do 70 kg je pričakovano zmagala branilka naslova Anka Pogačnik, to je uspelo tudi Anamariji Klementini Velenšek v kategoriji do 78 kg, v najtežji kategoriji pa je po četrti operaciji levega kolena in vidno vitkejša uspešno nastopila Lucija Polavder ter se veselila novega naslova.

"Koleno me ob preveliki obremenitvi še boli, operacija je pustila posledice. Upam, da bom kmalu povsem okrevala in v nadaljevanju sezone nastopala na pomembnejših tekmovanjih," je dejala Polavderjeva.

Po en naslov so osvojili predstavniki Impola, Bežigrada, Šiške, Kopra in Olimpije, od reprezentantov pa so manjkali poškodovani Aljaž Sedej, Tadej Čeh, Vito Dragič in Nina Miloševič.

Ne spreglejte