Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2016,
15.53

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Teja Belak Andrej Mavrič Baku

Sreda, 17. 2. 2016, 15.53

5 let, 2 meseca

Kandidatko za olimpijske igre ustavila bolečina v stopalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Baku bo konec tedna prvo prizorišče svetovnega pokala v sezoni 2016. Tam bodo od Slovenk nastopile Tjaša Kysselef ter mladi debitantki Lana Voler in Lara Omahen.

Slovenska telovadka Teja Belak bo v luči priprav na predolimpijski turnir, na katerem si bo aprila skušala zagotoviti nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu, svetovne pokale pustila nekoliko ob strani.

"Letos je olimpijska sezona. Upamo, da se bomo avgusta udeležili OI. Koledar je prilagojen temu, sploh za Tejo. Punce začnejo tekmovati februarja, kar je zgodaj. Tjaša gre v Baku po rezultat, od nje pričakujem uvrstitev v finale. Zraven peljem še dve punci, ki sta prestopili v člansko kategorijo. Vanju polagamo upe za prihodnost. Peljemo jih nabirat izkušnje, ne obremenjujemo ju z rezultati," je uvodno tekmo sezone pokomentiral selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič in nato pojasnil še načrt za Belakovo: "Teja tempira formo glede na predolimpijski turnir in olimpijske igre. Svetovne pokale bo uporabila za pripravo na ti tekmi. Ostale bodo štartale na rezultat v svetovnih pokalih."

Tri tedne ne trenira, kot bi morala

Načrt dela z Belakovo je sicer sprva potekal po začrtanih smernicah, tudi sama je povedala, da se počuti bolje, toda pred tedni so se znova pojavile zdravstvene težave.

"Do sredine januarja je bilo super. Začela je izvajati skoke na preskoku, kar bi ji dvignilo izhodiščno oceno za eno točko. Kar je zelo, zelo veliko. Po navadi dvigujemo za eno desetinko, dve ali tri. Ta skok je še daleč od tega, da bi ga izvedla na tekmi. Upal pa sem, da bo šlo po načrtu in ji bo uspelo. Ampak jo je spet ustavila bolečina v stopalu. Tri tedne ne trenira, kot bi morala. Poizkusila pa bo dati vse od sebe," pravi Mavrič.

Letos ne bo manjkalo svetovnih pokalov

Za žensko reprezentanco bo vrhunec sezone predolimpijski turnir oziroma olimpijske igre, vendar to velja predvsem za Belakovo, ostale bodo računale na nastop na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku junija v Bernu.

"Upali smo, da bomo na EP peljali člansko in mladinsko ekipo. Ne vem, ali nam bo to uspelo. Postavili smo norme. Če bodo dovolj dobre, bomo to izpeljali. Drugače bomo peljali posameznice. Ko si enkrat tam, ne rečeš, da si šel nastopat. Imamo pričakovanja, kakšna, je težko določiti. Bomo videli. Če kje računamo na rezultat, je to zagotovo na preskoku. Tam je vse odvisno od skokov. Ali izvajaš najtežje ali lažje skoke. To je odvisno od trenutne pripravljenosti," napoveduje slovenski selektor.

Sicer pa bo v letu 2016 na programu kar deset svetovnih pokalov, kar je štiri več kot v prejšnjih sezonah. Mavrič je še povedal, da računa, da bodo najboljše Slovenke v pravi formi že za drugo oziroma tretjo tekmo po vrsti, nato pa je med 8. in 10. aprilom že domača tekma v Ljubljani.

Ne spreglejte