Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 17.39

8 let

Jereb za las ob uvrstitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Parizu poteka super svetovni pokal za judoiste in judoistke.

Prvi dan je v kategoriji do 73 kilogramov nastopil zgolj Sašo Jereb, ki pa je kljub trem zmagam na koncu ostal brez uvrstitve.

Super svetovni pokal v Parizu prav tako kot vse tekme svetovnega pokala prinaša pomembne točke za kvoto, ki šteje za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Vozovnice za Kitajsko so si doslej praktično že zagotovili Urška Žolnir, Lucija Polavder in Roki Drakšič, ki so na lestvici Evropske judo zveze uvrščeni višje od petega mesta, ki vodi na OI. Vsi ostali slovenski reprezentanti tako kot tudi mnogi tekmovalci iz drugih držav pa omenjene točke še kako potrebujejo, prav dobre uvrstitve na super svetovnih pokalih pa štejejo še nekoliko več kot "običajne" tekme svetovnega pokala. Prav zato je konkurenca v Parizu izredno močna, kar je na svoji koži danes občutil Sašo Jereb.

Jereb je nastopil v konkurenci kar 65 tekmovalcev, vsaj prvi krogi tekmovanja pa so napovedovali dobro uvrstitev. Najprej je premagal Mongolca Gantumurja Dashdavaaja, nato Josueja Depreza iz Haitija, v tretjem krogu pa je bil z iponom boljši še od Portugalca Tiaga Lopesa. V četrtem krogu ga je po izenačeni borbi premagal domači judoist Gilles Bonhomme, ki je slavil z juko (5:0), ker pa je Francoz klonil v nadaljevanju, je Jereb izgubil možnost repasaža in s tem ostal brez uvrstitve.

V nedeljo bo tatamije v pariški dvorani Bercy zasedlo še pet slovenskih borcev. Do 81 kilogramov bosta nastopila Klemen Ferjan in Aljaž Sedej, do 90 kg se bo boril Igor Spasojevič, do 100 kg Primož Ferjan, nad 100 kg pa Matjaž Ceraj. V Pariz je sicer odpotoval tudi Drakšič (do 60 kg), ki pa še okreva po operaciji in bo tam zgolj na pripravah, prav tako pa so v Franciji tudi slovenske judoistke, Petra Nareks, Vesna Đukič, Urška Žolnir in Lucija Polavder, ki se bodo prav tako posvetile zgolj pripravam po tokratnem turnirju.

Ne spreglejte