Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2012,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 8. 9. 2012, 19.45

8 let

Janžič in Kozjek imenitno začinila slovenski uspeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na letošnjem 18.prvenstvu stare celine je bila slovenska reprezentanca zelo uspešna. Prvič je osvojila kolajne v vseh šestih disciplinah. Naš izkupiček je zlata, štiri srebrne in bronasta.

V finalu dvojic smo videli dramatičen in napet finale. Davor Janžič in Jure Kozjek sta proti bosansko – hercegovski dvojici Dario Stojčić – Goran Jurić vodila z 2:1, 3:1, 3:2, 5:4 in 7:5, potem je bila pobuda na drugi strani (7:8). Deset minut pred koncem sta naša osvojila kar tri točke in spet povedla z 10:8, tri minute pred koncem sta se predstavnika BiH le dokončno 'speljala'.

"Že dolgo nisem igral tako hud in zahteven finale v dvojici. Tekmeca sta uro in 50 minut igrala brez napake. Pokazala sta vrhunsko igro, takšnega odpora vseeno nisva pričakovala. Na koncu se je le izšlo po najinih načrtih. Zahvaljujeva se tudi številnim slovenskim navijačem, ki so naju bodrili s tribune," je poudaril kapetan naše reprezentance Davor Janžič po velikem slovenskem uspehu.

Na enak način se ni izšlo Alešu Borčniku v zadnji disciplini prvenstva, v finalu hitrostnega zbijanja proti Hrvatu Leu Brniću. Po petmunutnem zbijanju sta se razšla s 45/50:45/49, v dodatnem (dve minuti in pol) pa je bil Hrvat uspešnejši (24/26: 23/26).

"Danes je bil Leo boljši in mu veljajo čestitke. Gledalci so ga 'nosili', dobil je dodatno vzpodbudo. S svojima finalnima rezultatoma in nasploh na tem prvenstvu sem zadovoljen, s srebrnim odličjem pa niti ne, nam je povedal evropski podprvak v 'brzincu'.

Slovenskega izkupička je bil posebej vesel selektor Aleš Škoberne. ''Čestitke vsem fantom, saj smo prvič v zgodovini našega balinanja osvojili odličja v vseh šestih disciplinah. Tudi Tadeju Premruju, povratniku v reprezentanco, ki je posegel celo po srebru v bližanju in zbijanju v krog. Kod člana komisije nekdanjih športnikov pri mednarodni zvezi FIB me posebej veseli, da je kolajne osvojilo skoraj polovico držav udeleženk, prvič tudi Turčija, kar za nadaljnji razvoj našega športa veliko pomeni.

Po EP bo na vrsti svetovno prvenstvo za mladince in igralce do 23.leta v francoskem Eybensu, članska 'smetana' pa se bo spet zbrala prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Argentini.

Ne spreglejte