Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2012,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 5. 2012, 11.54

8 let

Italijani zmeli ZDA, Brazilci do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Italije so v zadnji tekmi prvega turnirja svetovne lige v Firencah razbili ZDA. Po dveh porazih so do zmage prišli tudi Brazilci. Srbi prvi vikend zaključili z zmago, Rusi s porazom.

V skupini A je končan prvi od štirih turnirjev. V japonskem mestu Hamamatsuju so branilci naslova Rusi, po zmagi nad Srbijo in Japonsko s 3:2, za konec s tem izidom morali priznati premoč Kubi. Potrebno je dodati, da so Rusi na Japonskem igrali brez celotne prve ekipe (brez Maksima Mihajlova, Aleksandra Volkova, Taras Kteja, Sergeja Grankina, Denisa Biriukova, …), na prvi turnir pa ni potoval niti selektor Vladimir Alekno, ki okreva po operaciji hrbta. Po prvem turnirju so v vodstvu Srbi, ki imajo točko prednosti pred Kubo in Rusijo.

Selecao do prve zmage, Poljaki boljši od domačinov

Potem ko je brazilska izbrana vrsta na prvi tekmi turnirja v Torontu po petih nizih izgubila proti Poljakom, je bila od njih boljša tudi Kanada. Pri slednjih je velik delež k zmagi prispeval tudi član ACH Volleyja Adam Simac in nekdanji član Ljubljančanov Daniel Lewis. Po bleščeči predstavi Poljakov proti Selecau, so na drugi tekmi doživeli hladen tuš. Pri Fincih, ki so zmagali s 3:2 v nizih, je blestel Olli- Pekka Ojansivu z 29 točkami.

Četa Glenna Hoaga je zadnji dan prvega turnirja s 3:1 izgubila s Poljaki, kateri so zdaj v skupini B poskočili na prvo mesto. Brazilci so po dveh porazih prišli do prve zmage. Selecao je s 3:1 premagal Fince.

Azzurri so se poigrali z Američani

Italijani, ki so si pred dnevi zagotovili olimpijsko vozovnico, so uvodno tekmo svetovne lige s Korejci začeli zelo rezervirano, lahko rečemo, da so Azijce podcenjevali. Trdoživi in borbeni Korejci so se borili kot levi in le za las ostali brez senzacije. Kljub temu pa so v Firencah proti domačinom prišli do velike točke. V popoldanski tekmi so Francozi, nekoliko presenetljivo na lahek način, odpravili olimpijske zmagovalce Američane.

Drugi dan so domačini prikazali mnogo boljšo predstavo in gladko s 3:1 odpravili Francoze, ki so sicer dobili prvi niz, potem pa niso več uspeli sledili razigranim Italijanom. Na drugi tekmi v tej skupini pa so Američani proti Korejcem lovili prve tri točke, a z nekaj sreče dobili dve. Izjemni Azijci so še enkrat več dokazali, da je na njih potrebno še kako računati in niso avtsajder kot jih vsi jemljejo. ZDA je že zaostajala 2:0 v nizih, nato pa strnila vrste in prišla do tesne zmage s 3:2.

Na zadnjih tekmah turnirja V Firencah se domačini z gladkih 3:0 premagali nebogljeno reprezentanco ZDA in so kot edini še niso okusili grenkobe poraza. Francozi so na nedeljski tekmi v petih nizih premagali Južno Korejo. Za Korejce je bil to še tretji zaporedni poraz, ki so ga doživeli po ''loteriji''.

V skupini D začenjajo s tekmovanjem teden kasneje (petek, 25. maj) s turnirjem v Frankfurtu.

Ne spreglejte