Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nastja Govejšek

Nedelja, 14. 7. 2013, 17.23

8 let

Govejškova z novim rekordom do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nastja Govejšek je na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila bronasto medaljo na 50 delfin, ob tem pa s 26,99 še enkrat izboljšala slovenski absolutni rekord v tej disciplini.

Že v polfinalu je najmlajša slovenska olimpijka z lanskih iger s 27,06 odvzela rekord Urški Slapšak s svetovnega prvenstva 2001 v Fukuoki (27,12), ki je takrat zadostoval za deveto mesto. V predtekmovanju je s 27,22 postavila tudi nov mladinski rekord, v finalu pa postala prva Slovenka, ki je 50 delfin preplavala v manj kot 27 sekundah. Zmagala je Rusinja Natalija Nasretdinova pred Čehinjo Lucie Svečeno.

"Tukaj na prvenstvu mi je šlo vsak dan boljše. Danes nisem pričakovala preveč, a vedela sem, da sem v formi, zato sem bila zelo sproščena. Seveda pa sem kolajne zelo vesela," je povedala tekmovalka, ki je na lanskem mladinskem EP osvojila bron na 50 prosto, na letošnjem pa kljub trem novim državnim rekordom osvojila četrto mesto.

V finalu je dobro nastopila tudi Radovljičanka Tjaša Pintar, ki je na 200 mešano osvojila peto mesto, od brona je bila oddaljena slabe pol sekunde, osebni rekord pa je z 2:17,11 izboljšala za več kot sekundo in na večni slovenski lestvici v tej disciplini prehitela tudi Saro Isaković.

Slovenija bi morala na koncu nastopiti še na 4 x 200 prosto, a je bila slovenska četverica zaradi birokratske napake diskvalificirana. Govejškova je imela med obema nastopoma namreč manj kot 15 minut in po krajšem razplavanju je niso več spustili na start.

"Jaz tega nisem vedela, trenerjev niso spustili k meni. Žal mi je zaradi ekipe in vsem se oproščam," je še povedala velenjska plavalka. Glede na prijavljene dosežke bi se Slovenija v štafeti borila z Italijo za četrto mesto in za nov mladinski rekord, Rusija, Nemčija in Španija, ki so osvojile kolajne, pa so bile prehitre.

Ne spreglejte