Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
19.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 19.45

7 let, 12 mesecev

Državna prvaka Teja Belak in Matic Pečan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ta konec tedna se za naslove državnih prvakov v športni dvorani Gib v Šiški merijo telovadci in telovadke v športni gimnastiki.

Danes je bilo na sporedu tekmovanje A-programa, naslova državnih prvakov v mnogoboju pa sta prepričljivo osvojila Teja Belak (Zelena jama) in Matic Pečan (Partizan Vič). Belakova je mnogobojski kroni dodala še naslova na preskoku, kjer je minuli konec tedna osvojila tudi skupno zmago v svetovnem pokalu, ter gredi, dva naslova po orodjih - na dvovišinski bradlji in parterju - pa je osvojila telovadka Giba Šiške, Ivana Kamnikar, ki je na parterju presenetljivo ugnala tudi klubsko kolegico, olimpijko Sašo Golob, sicer skupno zmagovalko svetovnega pokala na tem orodju.

Belakova je bila po tekmovanju z izkupičkom - domov je odnesla tri zlate kolajne ter eno srebrno - zadovoljna, precej manj pa s svojimi današnjimi nastopi. "Z izjemo gredi z nastopi nisem zadovoljna. Na ogrevanju mi je šlo tako dobro, da sem bila prepričana, da bo šlo tudi na tekmi zlahka. A že pri preskoku sem najprej skočila nov, težji skok namesto lažjega, ker imam tak vrstni red skokov tudi v svetovnem pokalu. Nato sem na bradlji padla z orodja pri novem elementu, na gredi sem naredila kar lepo vajo, čeprav znam še precej lepše, na parterju pa glede na to, da temu orodju ne posvečam veliko pozornosti, je bilo še kar dobro," je po tekmi povedala najboljša telovadka DP.

"V bistvu je bila sezona zelo dolga in bi prijalo malo počitka, a tega ne bo, saj je zdaj čas za pripravo novih sestav ter učenje novih elementov. Morda si bom vzela nekaj dni premora za novo leto, sicer pa ne. Še naprej se bom pripravljala in skušala izboljšati težavnost sestav. Je že treba trenirati za evropsko prvenstvo," je dodala Belakova.

Najvišja ocena tekmovanja je v moški konkurenci pripadla zmagovalcu svetovnega pokala na konju z ročaji Sašu Bertonclju (Narodni dom), ki je za naslov državnega prvaka na tem orodju prikazal sestavo z izhodiščno vrednostjo 16 točk in prejel oceno 15,100. "Čeprav gre za državno prvenstvo, ne pa za kakšno večjo mednarodno tekmo, se je vseeno treba zbrati in prikazati lepo vajo. Če ti koncentracija malce popusti, hitro lahko pride do napake. Danes je Alen naredil lepo vajo, če bi jo še Kišek, pa Šilc, pa bi ob napaki hitro ostal brez medalje. Treba se je zbrati in oddelati svoje. Kaj takega pa kot zmagovalcu svetovnega pokala res ne bi bilo za vzgled," je v smehu pojasnil Bertoncelj, ki je z užitkom nastopal pred nabito polnimi tribunami šišenske dvorane: "Zelo lepo je tekmovati pred polnimi tribunami. Res mi je v veselje."

Med telovadci sta bila najuspešnejša posameznika letošnjega državnega prvenstva telovadca Narodnega doma Alen Dimic, ki je zmagal tako na bradlji kot drogu, ter Žiga Šilc, ki je bil najboljši na parterju in preskoku. Na krogih je zmago pričakovano slavil Gregor Saksida (Partizan Vič). "Super! Danes sem imel tri nastope in vse tri sem dobro oddelal. Na bradlji sem prikazal takšno sestavo, kot znam, na konju tudi, na drogu pa sem izvajal nekoliko lažjo sestavo, ki mi je prav tako dobro uspela. Tako da sem res zadovoljen, da mi je vse uspelo prikazati brez napake in res sem vesel," je po uspešnem nastopu povedal Dimic.

"Zaradi poškodbe sem izpustil kar nekaj svetovnih pokalov, zlasti v začetku sezone, in izkazalo se je, da bi se mi ob koncu sezone ravno to obrestovalo, saj mi je v skupnem seštevku le malo zmanjkalo, pa bi na bradlji končal v 'top 3'. V skupni zbir so se mi namreč štele le tri tekme, medtem ko so se večini tekmecev štiri. A ta čas sem vesel, da nisem poškodovan, z mislimi se že veselim nove sezone. A moj glavni cilj so olimpijske igre leta 2016 v Riu, tako da bom še naprej vztrajal pri vadbi mnogoboja, vseh šestih orodij," je še povedal telovadec Narodnega doma, ki je bil še na zadnji tekmi svetovnega pokala v Ostravi v igri, da sezono svetovnega pokala na bradlji konča med najboljšo trojico.

V športni dvorani Gib v Šiški si je tekmovanje ogledal tudi Mitja Petkovšek, ki je reprezentančnim kolegom podelil kolajne, nastopu na DP pa se je tik pred zdajci zaradi bolezni odpovedal Rok Klavora.

Ne spreglejte