Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka legionarji Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Tina Lipicer Samec Anja Zdovc Sara Hutinski Eva Mori Monika Potokar Marina Cvetanović Dejan Vinčić Alen Djordjevič Jan Pokeršnik Matej Mihajlović Dane Mijatović

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

7 let, 12 mesecev

Dosežek kariere: Alen Šket odpihnil štirikratne svetovne prvake

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V preteklem koncu tedna so znova blesteli slovenski odbojkarski legionarji v Italiji. Alen Šket je z osebnim rekordom odpihnil veliki Trentino, izkazal pa se je tudi Mitja Gasparini proti Piacenzi.

Šket je proti štirikratnim svetovnim klubskim prvakom dosegel kar 24 točk, kar je največ, od kar igra v Italiji, in bil eden najzaslužnejših, da je Molfetta prišla do velikega skalpa. Bistričan v pretekli sezoni pri Modeni ni igral, zdaj pa pri Molfetti iz tekme v tekmo dokazuje, da je odbojkar, ki si zasluži priložnost, kar je razveseljiv podatek tudi za slovenskega selektorja Luko Slabeta. Odličen je bil ponovno tudi Mitja Gasparini, ki je z Verono zmagal še četrtič zapored in zdaj zaseda odlično četrto mesto v ligi. Izolan se je izkazal z 20 točkami in napovedal, da se bo Verona v tej sezoni, to smo predvidevali tudi pred sezono, v Italiji borila za najvišja mesta.

Odličen teden je tudi za Klemnom Čebuljem, ki je sredi tedna Ravenno popeljal v četrtfinale pokala Challenge, konec tedna pa je svojo ekipo popeljal do osme letošnje zmage tudi v prvenstvu. Čebulj je v Evropi dosegel 16 točk, proti ekipi Cittrdi Castello pa 18.

Malce je zmanjkalo samo Tinetu Urnautu, ki se je z Latino hrabro boril proti favorizirani Perugii, na koncu pa so bili s 3:2 boljši izbranci Nikole Grbića. Slovenski kapetan je bil odličen in s 17 točkami spet eden boljših v svoji ekipi.

Kljub številnim poškodbam, ki že celo sezono spremljajo Jastrzebski, se je Alen Pajenk veselil nove zmage v poljskem prvenstvu. Slovenski bloker je dosegel devet točk. Omenimo pa tudi vrnitev poškodovanega slovenskega veterana Dragana Radovića, ki je po dolgem času ponovno zaigral za belgijski Menen. Odličen bloker je dosegel kar 12 točk, od tega tri z blokom.

Kaj pa dekleta? Tina Lipicer je z novo zmago s Scandiccijem skočila na osmo mesto italijanskega prvenstva in se ji nasmiha končnica. Odlična slovenska odbojkarica je dosegla 15 točk in bila prevelik zalogaj za domačo ekipo, ki jo je pred kratkim okrepila Monika Potokar. Potokarjeva je začela v prvi postavi, a jo je v nadaljevanju trener zamenjal. Odličen rezultat je uspel tudi Sonji Borovinšek, ki je v ligi prvakov zrušila prvo ekipo poljskega prvenstva Chemik Police, znova pa sta blesteli tudi Francozinji in Venellesu priborili šesto zmago v sezoni.

Ne spreglejte