Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2012, 20.44

8 let

Calcitovke vse bližje zaključnemu turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v 12. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale madžarski Teva Gödöllö s 3:0 (21, 13, 20).

Le dva dni po napornem gostovanju v nizozemskem Weertu, na katerem so Kamničanke sicer izgubile povratno tekmo tretjega kroga pokala challenge, a so se zahvaljujoč zmagi v zlatem nizu vseeno uvrstile v osmino finala tega tekmovanja, je slovenske podprvakinje že nocoj čakalo novo gostovanje. Tokrat na Madžarskem, kjer so se v Gödöllöju v prvi tekmi 12. kroga srednjeevropske lige pomerile z domačo ekipo in jo tudi ugnale s 3:0.

Madžarske prvakinje so do zdaj v srednjeevropski ligi zmagale le dvakrat, vseeno pa je bilo v taboru Kamničank kar nekaj strahu pred to tekmo, saj so se bolj kot domače ekipe bali utrujenosti. Ta je bila še najbolj prisotna v uvodnem nizu, ki je bil še najbolj izenačen, nato pa so slovenske podprvakinje ves čas nadzorovale potek srečanja.

Drugi niz je minil popolnoma v prevladi Kamničank. Še zlasti so prevladovale v bloku, proti kateremu domače odbojkarice niso našle prave rešitve. Poleg tega so imele madžarske odbojkarice tudi velike težave pri sprejemu in ni čudno, da so v drugem nizu osvojile vsega 13 točk. Tretji niz je bil spet bolj izenačen, toda končna zmaga kamniških odbojkaric ni bila niti v enem trenutku vprašljiva.

Odbojkarice Calcita so nove tri točke vpisale po vsega 65 minutah igre, boljše pa so bile prav v vseh elementih odbojkarske igre. Sprejem začetnih udarcev sicer ni bil na najvišji ravni, na koncu tekme je bil 57-odstoten, a še vedno precej boljši od domačega, ki je bil vsega 40-odstoten. V napadu se je s 70-odstotnim izkupičkom izkazala Jelena Strel Kosmač, skupaj so Kamničanke imele 48-odstotno uspešnost napadalnih akcij, odbojkarice Gödöllöja vsega 35-odstotno, kar ob 12 blokih gostujoče ekipe (Strel Kosmačeva in Guštinova sta nasprotnice z blokom zaustavili po štirikrat) niti ni tako presenetljivo.

Z novo, že osmo zmago v srednjeevropski ligi, so kamniške odbojkarice vse bližje zaključnemu turnirju srednjeevropske lige, še več, z dvema tekmama več kot Slavia iz Bratislave in Nova KBM Branik so zdaj celo na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Kamničanke bodo tekmo 13. kroga z bratislavsko Slavio odigrale že prihodnji torek. Tokrat na domačem igrišču, nato pa jih čez teden dni čaka še zaključni turnir pokala Slovenije.

Ne spreglejte