Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
16.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 25. 8. 2013, 16.05

7 let, 12 mesecev

Brez slovenskega finala v Münchnu: Markovičeva in Kruder zaključila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športna plezalca Mina Markovič in Jernej Kruder sta tekmo svetovnega pokala v balvanih v Münchnu končala v polfinalu na 10. oziroma 13. mestu.

Tretji Slovenec Klemen Bečan je tekmo končal že v sobotnih kvalifikacijah na 47. mestu.

"Glede na to, da balvanske tekme nekaj časa niso bile na sporedu, zadnja pred Münchnom, ki sem se je udeležila, je bila majska tekma v Innsbrucku, točno določenih ciljev nisem imela. Seveda sem si želela finale in sem bila pripravljena zanj, kar sem dokazala tako danes kot včeraj v kvalifikacijah. Žal je bilo preveč nepotrebnih poskusov, ki so mogoče posledica tudi tega, da nekaj časa nisem plezala balvanov. V balvanih je tako, da marsikdaj naletiš na težave, ki ti zelo ustrezajo in gre vse kot maslu ter končaš na vrhu, potem pa si že naslednji teden zunaj finala ali pa celo kakšno mesto nižje. Evropsko prvenstvo sledi že naslednji vikend. Mislim, da sem vseeno na tej tekmi dobila potrdilo, da sem sposobna priti v finale, da sem telesno zelo dobro pripravljena in da je lahko vse skupaj samo dober dodatek k težavnosti," je po tekmi na Bavarskem dejala Markovičeva, ki se je pred dvema letoma v Münchnu z zmago veselila svojega največjega uspeha v tej zvrsti športnega plezanja.

Trener Roman Krajnik ni bil pretirano nezadovoljen z razpletom: "Kljub vsemu sem zadovoljen, ker sta Mina in Jernej vseeno dokazala, da sta sposobna priti v finale in sta dobro pripravljena, vendar sta si spet privoščila preveč napak, kar v balvanih ni dovoljeno. Če narediš toliko napak, ne moreš pričakovati finala. Klemen je nekoliko razočaral, saj se že v kvalifikacijah ni najbolje znašel. V sklopu priprav za Eindhoven bomo na Bavarskem, v okolici Münchna, opravili vsaj tri dobre treninge. Upam, da bo tako na EP malček drugače oziroma sem o tem prepričan." Majhna slovenska ekipa sicer pri stroških varčuje tudi s tem, da se je v Nemčijo odpravila z najetim avtodomom, prenočuje pa kar na parkirišču pred prizoriščem.

Prihodnji konec tedna sledi še evropsko prvenstvo, ki ga bo gostil nizozemski Eindhoven in na katerem bodo nastopili Markovičeva, Kruder in Bečan. Markovičeva bo na prvenstvu kot novopečena evropska podprvakinja v težavnosti iz Chamonixa naskakovala tudi vrhunsko uvrstitev v kombinaciji.

Pred tremi leti je Markovičeva na EP v Innsbrucku osvojila zlato kolajno v kombinaciji. Markovičeva se sicer bolj kot balvanom posveča težavnosti, v kateri je letos že štirikrat stopila na stopničke.

Ne spreglejte