Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
9. 10. 2010,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 9. 10. 2010, 11.38

8 let

Bodo igralci Anastasiju za Abrahama podarili finale?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico svetovnega prvenstva v odbojki pomerila gostiteljica Italija in branilka naslova Brazilija.

Če že v prvem polfinalu dvorana Palalottomatica ne bo čisto polna, pa v to ne gre dvomiti za drugo večerno tekmo med domačinko Italijo in branilko naslova Brazilijo, ki se bo začela ob 21.00. 10.710 gledalcev, kolikor jih sprejme rimska dvorana, bo po večini stiskala pesti za domačine. Azzurri, ki so na tem prvenstvu še edina neporažena ekipa na prvenstvu, se bodo za finalno vstopnico pomerili z brazilskimi zvezdniki. Salecao je do sedaj 'pokleknil' dvakrat (Kuba, Bolgarija).

Italijane na letošnjem prvenstvu krasi predvsem ekipni duh in borba za vsako točko. Mogoče je odraz vsega tega domač teren, a 'azzurri' so v polfinalu povsem zasluženo. V odločilni tekmi tretjega dela so dokaj gladko premagali aktualne olimpijske prvake ZDA. Glavna italijanska orožja sta njihov organizator igre Valerio Vermiglio in Alessandro Fei. Zelo vidno vlogo pa ima tudi slovenski zamejec Matej Černic, ki je svojo najboljšo predstavo pokazal prav proti Američanom.

Italijanski selektor Adrea Anastasi je na predvečer polfinalnega obračuna praznoval svoj 50-letni jubilej. Mu bodo njegovi varovanci za darilo poklonili uvrstitev v finale? To bo znano v soboto ob približno 23. uri.

O Braziliji ni treba izgubljati preveč besed. Gre za izvrstno ekipo, ki žane uspehe povsod, kamor pride. Zanimivo je, da so se Južnoameričani kljub za njih povprečnim predstavam brez težav uvrstili med štiri in utišali skeptike. Nekaj težav so imeli s prvim organizatorjem igre Marlonom, ki pa naj bi bil sedaj nared. Selektor Bernardo Rezende je na letošnjem prvenstvu lahko najbolj zadovoljen s predstavami Murila Endresa in blokerjem Rodrigaom. Veliko več se je pričakovalo od Leandra Vissotta, ki pa mu zaenkrat ni šlo in časa, da se prebudi, je bore malo. Kapetan Gilberto Godoy Filho ali bolj znano Giba na letošnjem SP ni dobil veliko priložnosti. Do sedaj je dosegel zanj skromnih 15 točk.

Statistika govori v prid predstavnikov Južne Amerike, saj so od leta 2003 zmagali na vseh enajstih medsebojnih tekmah.

Ne spreglejte