Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2008,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 21.15

8 let

Blejci prepričljivi s Triglavom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi polfinala končnice državnega prvenstva v Radovljici premagali Astec Triglav.

Potem ko so prejšnji teden zanesljivo osvojili pokal, Blejci tudi v prvi tekmi polfinala državnega prvenstva niso dopustili presenečenja. Še enkrat več so dokazali, da jim v domovini ni para, in vse kaže na to, da se bodo sprehodili do nove lovorike. V gorenjskem derbiju so bili od Kranjčanov boljši v vseh elementih, tekmecu so dopustili le vodstvo na začetku tretjega niza, v vseh drugih trenutkih pa so reči trdno držali v svojih rokah.

Da so Astec Triglav vzeli sila resno, so pokazale že uvodne minute dvoboja. Gostitelji so po zaslugi Thomasa hitro povedli s 6:1, nato pa se nekoliko preveč sprostili in dovolili, da so se gosti približali na dve točki zaostanka (5:7). Podobno se je zgodilo tudi v nadaljevanju niza, ko so igralci ACH Volleyja najprej povedli s 15:9, a so se gosti z dobrimi servisi Ropa spet približali (13:15). Nalet Triglavanov je s polminutnim odmorom zaustavil domači trener Gačič, njegove ukaze so igralci spet začeli izpolnjevati. Razlika je hitro spet zrasla in Blejci so niz zanesljivo dobili.

Tudi drugi niz se je začel z visokim vodstvom domačega moštva (5:0). Tako kot v prvem pa so se Kranjčani za kratek čas približali (5:7). Toda resnejšega odpora vendarle niso bili zmožni prikazati. Domači so igrali odlično v polju, njihove akcije so bile bliskovite in natančne, razlika pa se je višala. Omeniti velja 17. točko, ko je domači libero Škorc rešil dve nemogoči žogi in si prislužil aplavz tako domačih kot gostujočih navijačev.

2:0 in 3:2 na začetku zadnjega dela je bilo edino vodstvo gostujoče ekipe, a Blejci so hoteli tekmo hitro končati, zato so spet prestavili v višjo predstavo. Kranjčani - njihov trener je ritem tekmeca poskušal zaustaviti s številnimi menjavami, hitro je porabil tudi možnost odmora - so bili brez moči, razpoloženi kapetan Pleško in kolegi jim niso več pustili zadihati.

Ne spreglejte