Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2015,
15.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovni pokal gimnastika Ljubljana

Četrtek, 2. 4. 2015, 15.20

6 let, 6 mesecev

Bertoncelj: Če ti uspe, si presrečen, če ne, si toliko bolj žalosten

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od petka do nedelje bo slovenska prestolnica v znamenju športne gimnastike. V dvorani Stožice bo svetovni pokal v športni gimnastiki, 11. v Sloveniji in tretji v Ljubljani.

Prihajajo številni zvezdniki tega športa, Slovenci, nastopili bodo vsi najboljši, imajo pred domačimi gledalci visoke cilje.

Slovenske barve bodo zastopali Sašo Bertoncelj, Teja Belak, Saša Golob, Tjaša Kysselef, Tatjana Holeczek, Rok Klavora, Žiga Šilc, Alen Dimic, Jure Pavlica in Peter Lampret ter Ana Cikač, Ivana Kamnikar, Jure Weingerl in Primož Maurič (izven uradne konkurence).

"Dvorana je pripravljena, postavljena. Za tekmovalci so prvi treningi in pravijo, da je vse nared," je na novinarski konferenci dejal Miran Fišer, predsednik organizacijskega odbora.

Selektor Mavrič bo zadovoljen s tremi finali

Želje in cilji Slovencev so visoki. Selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič bo zadovoljen s tremi finali, na preskoku Kysselefove in Belakove ter na parterju Golobove. Sebastijan Piletič, ki skrbi za moško reprezentanco, pa verjame, da so fantje na vseh orodjih zmožni priti v finale, vendar konkurenca ne dopušča napak.

Bertoncelj o nastopu pred domačim občinstvom: Če ti uspe, si presrečen, če ne, si toliko bolj žalosten

"To je poseben trenutek, doživetje, dodatna motivacija, dodaten stres. Po eni strani je najlepše tekmovati doma, vedno komaj čakam domače tekme, po drugi strani pa je najtežje tekmovati doma, ker se hočeš pokazati. Če ti uspe, si presrečen, če ne, si toliko bolj žalosten," pravi Bertoncelj, ki navkljub dvema napakama ter četrtim in šestim mestom na prvih dveh tekmah svetovnega pokala verjame, da spada v svetovni vrh.

"Ne potrebujem dokaza, vem, da tja spadam. S četrtim mestom v Cottbusu sem to dokazal. Stvari, ki me jezijo, so drobne napake v kvalifikacijah in ena večja v Dohi, ki je bila posledica nezbranosti. Želim pokazati lepo vajo, takšni iz Cottbusa želim dodati seskok, potem bi se približal oceni 15,6, kar bi bilo super. To je glavna želja. Če mi bo doma uspelo, bo še toliko lepše. Če pa to pomeni, da moram še tu 'kiksniti', da bodo večje tekme prave, bo pa tudi to moralo biti v redu," še meni 30-letni tekmovalec na konju z ročaji.

Belakova ima vsako leto več treme

"Vsako leto se veselim te tekme. Vedno imam zaradi tega več treme. Mogoče letos ne, ker od svetovnih pokalov nič ne pričakujem. Lažje mi je tekmovati tako, ker mi je pod pritiskom težko. Veselim se, upam, da mi uspe narediti vajo kot v Cottbusu prvi dan," je razkrila Belakova, ki je bila v Cottbusu in Dohi na preskoku tretja. Ljubljančanka ima še vedno težave z bolečinami v nogi, upa pa, da bo dober rezultat v Ljubljani naredila na bradlji.

Ozračje v Stožicah se počasi ogreva

Posted by Gimnastična Zveza Slovenije on Thursday, April 2, 2015

Tivolski led telovadce preselil v Stožice

V Stožicah - v Hali Tivoli je do konca aprila ledena ploskev, zato so telovadce preselili - se bodo predstavili tudi telovadci in telovadke zvenečih imen, kot so Epke Zonderland, Yuri Van Gelder, Roman Kulesza, Jeffrey Wames, Dmitrijs Trefilovs, Aleksander Šatilov, Tomi Tuha, Robert Seligman, Filip Ude, Donna-Donny Truyens, Prashanth Sellathurai, Daniele Hypolito, Lorrane Dos Santos, Tijana Tkalčec, Oksana Čusovitina in mnogi drugi.

Ne spreglejte