Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2015,
13.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Adrien Broner

Nedelja, 4. 10. 2015, 13.20

5 let, 8 mesecev

Adrien Broner naslov osvojil sedemnajst sekund pred koncem dvoboja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Adrien Broner je osvojil naslov svetovnega prvaka v super lahki kategoriji po verziji WBA, potem ko je v Cincinnatiju premagal branilca naslova Rusa Habiba Alahverdijeva.

V isti kategoriji je po verziji WBC Ukrajinec Viktor Postol v Los Angelesu premagal dozdajšnjega svetovnega prvaka Argentinca Lucasa Matthyssa.

Broner je naslov po verziji WBA osvojil v rodnem mestu Cincinnati. Svoj četrti naslov svetovnega prvaka – do zdaj je bil že svetovni prvak po verziji WBO v super lahki kategoriji, po združenju WBA je bil najboljši v lahki in velterski kategoriji – je osvojil v zadnji, 12., rundi dvoboja. Sedemnajst sekund pred koncem dvoboja so sodniki prekinili boj. Za 26-letnega Bronerja je bila to 32. zmaga v karieri, v kateri je izgubil na le dveh profesionalnih dvobojih.

Menjava na prestolu se je v super lahki kategoriji zgodila tudi po združenju WBC. Branilca naslova Matthyssa je z nokavtom v deseti rundi premagal Posol. Za 31-letnega Ukrajinca je bila to 28. zmaga na prav toliko dvobojih, dvanajst jih je končal pred koncem dvoboja, medtem ko je bil to za Matthyssa četrti poraz na 41 dvobojih.

Ne spreglejte