Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 21.03

8 let

Webber ostaja pri Red Bullu, Alonso skrivnosten

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po tem, ko je prejšnji teden svojo upokojitev po koncu sezone 2008 napovedal veteran formule ena, Škot David Coulthard, so v moštvu Red Bull oznanili, da so podaljšali pogodbo z Markom Webbrom.

Avstralec, ki si je v sobotnih kvalifikacijah v Silverstonu pridirkal odličen drugi štartni položaj, bo tako branil barve moštva Red Bull Racing tudi v sezoni 2009.

Kdo bo zasedel Coulthardovo mesto še ni jasno, za favorita v "mlinu govoric" pa velja mladi Nemec Sebastian Vettel, ki naj bi napredoval iz ekipe Toro Rosso.

"Vesel sem, da sem za ekipo podpisal še za eno leto tako zgodaj v sezoni," je zadovoljen Webber, ki bo imel tako bržkone priložnost užiti tudi nekaj sadov trdega razvojnega dela: "Že lani mi je postalo kristalno jasno, da uživam v delu s to ekipo, rad prispevam k razvoju in pomagam njenemu napredku. Letos se je močno izboljšala zanesljivost dirkalnika, kar nam omogoča izkoriščanje njegovih zmogljivosti."

Alonso bo z odločitvijo še počakal

Veliko se je v zadnjih mesecih spet govorilo o dvakratnem svetovnem prvaku Fernandu Alonsu, ki so ga nekateri že posadili za krmilo Ferrarija. Španec naj bi imel v pogodbi z Renaultom aneks in naj bi bil v primeru, da ekipa letošnjega prvenstva med konstruktorji ne konča na najmanj tretjem mestu, prost. Večkrat je poudaril, da bo imel prihodnje leto, zaradi novih pravil, ki bodo po vsej verjetnosti nekoliko izenačila razmerja moči, večjo izbiro, z napovedmi pa je še vedno zelo skop.

Po tem, ko je olja na ogenj prilil Ros Brawn, ki je dejal, da se je z Alonsom že pogovarjal o možnosti, da ga pripelje k Hondi, je Oviedčan v Silverstonu kategorično zavrnil kakršne koli pogovore in zatrdil, da bo o morebitnih novih delodajalcih pričel razmišljati šele po letošnji dirki za VN Italije, ki bo 14. septembra v Monzi. "Odločil se bom po poletju, ko bosta za nami tudi veliki nagradi Belgije in Italije. To so za nas zelo pomembne dirke, saj lovimo četrto mesto v konstruktorskem prvenstvu, za katerega menim, da je ulovljivo. Končna uvrstitev bo zelo pomembna tudi zaradi proračuna za naslednjo sezono," je razložil Alonso in dodal, da bo potem zelo skrbno pretehtal vse možnosti.

Špančevo oklevanje lahko spet ustavi dirkaško tržnico, njegov prestop k Ferrariju pa je odvisen predvsem od namer Kimija Räikkönena, saj ima Felipe Massa pogodbo sklenjeno do konca sezone 2010.

Ne spreglejte