Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2013,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 5. 10. 2013, 12.31

8 let

"Pričakovali smo, da bo Red Bull tukaj v prednosti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sebastian Vettel je v zaključnem delu kvalifikacij za VN Koreje potreboval le en hiter krog, da si je zagotovil še peti "pole position" v sezoni in je tudi največji favorit za nedeljsko zmago.

"Šlo je na tesno, odpeljal sem dober prvi krog v tretjem delu kvalifikacij in vedel sem, da ga bom le stežka izboljšal," je po sobotnih kvalifikacijah na južnokorejskem dirkališču Jeongam razlagal 26-letni Nemec: "V drugem poskusu sem bil ujet za Kimijem, zato sem lahko vesel, da je bil moj prvi krog dovolj za 'pole position'."

Trikratni svetovni prvak je zmagal na zadnjih dveh velikih nagradah Koreje, jutri bo napadal še tretjo, v tej sezoni sedmo. Vettlu se je še najbolj približal Lewis Hamilton, sicer najhitrejši na petkovih prostih treningih. "Mercedes je bil močan, očitno mu še posebej ustreza srednji sektor, mi pa smo letos najmočnejši v prvem sektorju, kar je presenečenje, saj so tam večinoma ravnine," o izzivalcih pravi vodilni dirkač prvenstva, ki se mu za zmage v tej sezoni niti ni treba več prav srdito boriti, bolj kot ne mora paziti le, da na kar se da varen način iztrži kar največje možno število točk: "Uspelo nam je izboljšati dirkalnik, včeraj po drugem treningu z njim nisem bil zadovoljen. Glede razmer pa je tako, če bo suho, bo za nas najbrž vse okej. Ni pa še povsem jasno, ali bomo zaradi bližajočega se tajfuna dobili kaj dežja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo."

"Na dirki ne bo manjkalo groženj z vseh strani" Lewis Hamilton je bil v Koreji hiter ves konec tedna, pri Mercedesu so z novim aerodinamičnim paketom očitno zadeli v polno, Red Bullu so se povsem približali, a še vedno nekoliko zaostajajo. "Zadovoljen sem z drugim mestom, saj se mi zdi, da sem iz dirkalnika danes potegnil absolutno vse, kar sem lahko. Pričakovali smo, da bo Red Bull tukaj v prednosti, zato smo pozitivno presenečeni, da smo mu tako blizu. Upam, da nam bo na dirki uspelo še nekoliko zmanjšati razliko," je bil po dobrem kvalifikacijskem nastopu zadovoljen Anglež, ki je letos zmagal le enkrat, na VN Madžarske. Zaveda se, da jutri ne bo lahko ponoviti uspeha iz Hungaroringa: "Na dirki ne bo manjkalo groženj z vseh strani. Pred leti sem štartal s prvega mesta, pa me je Seb z dobrim štartom prehitel že na začetku dirke. za to bi se mu rad oddolžil. Poskrbeti moram za dober štart, zadržati kar se da dobro pozicijo in če se bo pojavila vrzel, jo bom zagotovo poskušal izkoristiti. Vemo, da se bo vreme jutri nekoliko poslabšalo, ampak meni je vseeno, kakšno bo. Raje bi sicer dirkal v suhem, a prilagoditi se bo treba kakršnimkoli razmeram."

S tretjega štartnega mesta bo štirinajsto preizkušnjo sezone začel francoski dirkač Lotusa Romain Grosjean, čeprav je v kvalifikacijah zasedel šele četrto mesto. Zaradi kazni Marka Webbra, ki je izgubil deset štartnih mest, je pač sprejel ponujeno darilo. "Naš cilj je bil, da bi se danes borili z mercedesi in prav to nam je tudi uspelo. Red bulla sta za nas skorajda neulovljiva, zato razveseljuje dejstvo, da smo jima zelo blizu," pravi Grosjean, "Pridobiti mesto v štartni vrsti na račun kaznovanega dirkača zagotovo ni najlepši način napredovanja, ampak tudi sam sem se moral že soočiti s tem in to je preprosto sestavni del tega športa. Seveda je zame to lepa prednost, pomeni, da bom štartal na čistejšem delu steze. Ciljamo na dober rezultat."

Hitri Webber zaradi kazni ob deset štartnih mest Mark Webber je bil na kazen seveda pripravljen, zato jo je prenesel povsem stoično, Avstralca pa lahko veseli dobra forma : "Nekaj hitrosti smo morali žrtvovati, šlo je za kompromis pri nastavitvah za današnje kvalifikacije in jutrišnjo dirko. Sem še kar zadovoljen, tudi če bi bil danes dve mesti boljši, bi ob upoštevanju kazni to pomenilo, da bi jutri štartal z desetega mesta. Šlo je kar na tesno z obema Mercedesoma, Sebom in mano, jutrišnja dirka bo zato zagotovo zelo zanimiva. Sam žal nisem v položaju, s katerega bi napadal zmago, se bom pa poskušal čim hitreje prebiti v ospredje."

Nedeljska dirka se bo začela ob 8. uri zjutraj po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte