Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
9. 8. 2012,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes Ross Brawn Michael Schumacher Nico Rosberg

Četrtek, 9. 8. 2012, 11.26

8 let

Brawn: Želimo več, peto mesto ni dovolj

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mercedes ima zmago, a na zadnjih dirkah je izgubil stik z najboljšimi štirimi ekipami. "Želimo več. Peto mesto ni naš cilj. Naredili bomo vse, da končamo višje," pove Ross Brawn.

Nico Rosberg je ekipi pridirkal prvo zmago, Michael Schumacher se je po šestih letih vrnil na zmagovalni oder. A prva polovica sezone za ekipo Mercedes vendarle ni bila tako uspešna, kot so želeli. Sprva vzdržljivostne težave Schumacherjeve srebrne puščice in slabo razumevanje pnevmatik, nato pa niso uspeli slediti razvoju Red Bulla, McLarna, Ferrarija in Lotusa. Tako so pred jesenskimi devetimi dirkami v konstruktorskem seštevku peti in že 83 točk za četrtouvrščenim Ferrarijem. "Z nekaj dosežki smo zadovoljni. Imamo zmago in nekaj stopničk, zbrali smo več točk kot lani ta čas. A vseeno nismo tam, kjer smo želeli. Težava je konstantnost," izpostavlja vodja moštva Ross Brawn.

"Sem optimist, da bo druga polovica sezone uspešnejša"

Pred nadaljevanjem prvenstva se trenutno šestouvrščeni Sauber spogleduje s petim mestom. So le 26 točk za Mercedesom, na zadnjih treh dirkah pa so osvojili devet točk več. "Verjamem, da se osredotočajo na peto mesto in to spoštujem. Mi nimamo tako dobrega dirkalnika, kot ga želimo, a imamo dobro ekipo, zelo dobre ljudi. Sem optimist, da bomo imeli uspešnejšo drugo polovico sezone," odgovarja Brawn in priznava, da ga peto mesto ne bo zadovljilo. "Želimo več. Peto mesto ni naš cilj. Naredili bomo vse, da končamo višje. Dirk je še veliko, točk še več." A tekmeci pred njimi so bili na julijskih dirkah mnogo boljši: Ferrari je zbral 67 točk, Lotus 66, McLaren 56 in Red Bul 70 točk (Mercedes le 11).

Bili bi bližje, če ne bi imel Schumacher toliko tehničnih okvar. Ima šest odstopov, največ med vsemi. Brawn govori o smoli, krivec za odstope ni njegov 43-letni varovanec (le za napako na štartu VN Madžarske). Oba z Rosbergom sta si zaslužila zelo dobro oceno: "Sta zelo profesionalna, predana, imata pravi odnos, sta hitra, dobro delata znotraj ekipe, dobro sodelujeta. Če jima damo pravi material, sta oba sposobna zmag." Brawn v analizi prve polovice sezone še dodaja, da odločitve o prihodnosti sedemkratnega prvaka še niso sprejeli in se jim z odločitvijo niti ne mudi.

Ne spreglejte