Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 11.51

8 let

Alonso čaka na razplet zaslišanja Renaulta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvakratni svetovni prvak, Španec Fernando Alonso, se še ni odločil v katerem moštvu formule ena bo nadaljeval kariero.

Največja verjetnost je, da se bo vrnil k Renaultu, a bo Oviedčan svoje načrte razkril šele po končanem procesu, ki ga je proti francoski ekipi sprožila FIA. Vodstvo Renaulta se bo namreč 6. decembra zaradi suma uporabe McLarnovih tehničnih podatkov zagovarjalo pred svetovnim svetom za motošport pri Svetovni avtomobilistični zvezi. V primeru, da bo francoska ekipa kaznovana podobno kot je bil McLaren zaradi uporabe Ferrarijevih skrivnosti, bodo bržkone po vodi splavale prav vse možnosti, da se Alonso vrne "domov".

In tudi če se nova vohunska afera razplete po željah Renaulta, prihod Španca nikakor ni zagotovljen. Flavio Briatore mu namreč ponuja najmanj dveletno pogodbo, medtem ko je Alonso pripravljen sprejeti le enoletno. V sezoni 2009 bi bil namreč 26-letnik rad prost, saj naj bi si silno želel voziti za Ferrari. Po poročanju španskih medijev naj bi odločitev Alonso sporočil 9. ali 10. decembra.

Obstaja pa tudi možnost, da si temperamenti Španec po težavni sezoni pri McLarnu vzame leto dni odmora. Tako je vsaj namignil David Colthard, voznik ekipe Red Bull Racing, moštva v katerem Alonsa menda zanesljivo ne bo. "Ne verjamem, da bi bil zanj problem vzeti si leto dni odmora," je povedal Coulthard in razložil, da je to nazadnje napravil Francoz Alain Prost, ki se je po "počitnicah" nato tudi zmagovito vrnil.

Alonsove možnosti naj bi bile poleg Renaulta in Red Bulla še Honda in Toyota, a vsaj pri Red Bullu njegov prihod odločno zanikajo. "Zakaj bi Fernando zapustil McLaren in prišel v Red Bull?" se sprašuje 36-letni Škot: "Če mu ni bilo v užitek zmagovati redko, potem mu bo sploh ne zmagovati definitivno še manj všeč."

Ne spreglejte