Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
6. 3. 2008,
8.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 3. 2008, 8.30

8 let

Športna dvorana "Palau Velódromo Luis Puig"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljše svetovne atlete in atletinje bo med 7. in 9. marcem gostila športna dvorana "Palau Velódromo Luis Puig", ki stoji na severovzhodu španske Valencie.

Palau Velódromo Luis Puig

Lokacija: Valencia (Španija) Celotna površina: 12.026 m² Višina: 37 metrov Kapaciteta: 6000 sedišč Vključuje: kolesarsko stezo (velodrom), atletsko stezo, ogrevalni atletski prostor, prostor za dvigovalce uteži, gimnastični prostor


Valencia (Španija)

Lokacija: vzhodna obala Pirenejskega polotoka Število prebivalcev: 797.654 (tretje največje v Španiji) Površina: 134.65 km²


Športna dvorana "Palau Velódromo Luis Puig" spada med najboljše svetovne objekte namenjene dvoranski atletiki. Slavnostno je bila odprta leta 1992, ko je Valencia gostila svetovno velodromsko kolesarsko prvenstvo, otvoritveni slovesnosti sta prisostvovala tudi sam kralj Juan Carlos in kraljica Sofia.

Ob tretji posodobitvi objekta leta 1994 je bila položena še atletska steza, ki je štiri leta kasneje gostila evropsko atletsko dvoransko prvenstvo, kjer je najboljšo slovensko uvrstitev dosegla Brigita Bukovec s sedmim mestom v teku na 60 metrov z ovirami.

Poleg omenjenih dveh je športna dvorana gostila še evropsko prvenstvo v plavanju (v ta namen je bil zgrajen bazen, ki je bil po tekmovanju porušen), evropsko velodromsko kolesarsko prvenstvo, številna španska atletska prvenstva in mednarodni mitingi, španska prvenstva v gimnastiki in tenisu, svetovno prvenstvo v plesih, mednarodni turnir v biljardu ter številni glasbeni koncerti.

Prav za potrebe letošnjega 12. Svetovnega dvoranskega atletskega prvenstva pa je dvorana dobila novo streho, ki prepušča dnevno svetlobo in je še dodatno toplotno izolirana, dodali pa so še nekaj sedežev, ki jih je sedaj 6000. Atletska dvorana ima šest krožnih in osem šprinterskih stez.

Ne spreglejte