Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
21.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 21.00

7 let, 12 mesecev

Rudolf: Bilo je skoraj tako, kot da bi se tepli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žan Rudolf (Mass) je prvi tekmovalni dan 32. atletskega evropskega dvoranskega prvenstva, ki bo v švedskem Göteborgu poteklo do 3. marca, izpadel v prvem krogu teka na 800 m.

Slovenski rekorder je z 1:51,06 dosegel 14. izid. Po večernih kvalifikacijah sta nastopa končali tudi Maja Bratkič (Gorica) v troskoku in Maruša Mišmaš (Mass) na 1500 m. Bratkičeva je kvalifikacije troskoka z 12,99 m končala na 19., zadnjem mestu med tekmovalkami z veljavnim poskusom, Mišmaševa pa je bila 20., prav tako zadnja, na 1500 m (4:27,25). Marina Tomič (Kladivar Celje) je v teku na 60 m ovire izpadla že dopoldne, prav tako v prvem krogu. Tekla je 8,34 sekunde in dosegla skupno 23., zadnji čas uvrščenih tekmovalk.

Rudolf, ki je bil polfinalist lanskega članskega EP, je svoj drugi nastop med člani na veliki tekmi začel v ospredju, končal pa na tretjem mestu v skupini in po številnih prerivanjih z raztrganim tekaškim čevljem in krvavimi nogami brez polfinala. "Bilo je težko. Mislim sem, da sem že vse izkusil, kar je mogoče doživeti na kakšni tekmi, pa sem se zmotil. Bilo je skoraj tako, kot da bi se tepli. Trikrat sem se že videl na tleh, pa sem se s težavo potem rešil. V prvih 400 m sem izgubil pol energije in na koncu mi je za finiš zmanjkalo moči. Skušal sem se držati napotkov, se držati v ospredju, kamor sem po začetku nastopa spet prišel približno 100 m pred ciljem. Tedaj je znova prišlo do prerivanja v boju za prostor v zaključku. Že prej sem tudi tekel po zunanji progi, da bi se rešil prerivanja, a izgubil še nekaj dodatnih moči," je zmajeval z glavo Rudolf.

Na koncu je bil 14. med 26. uvrščenimi. Tekel v tretji skupini, v kateri je imel najhitrejši prijavljeni čas skupaj s Špancem Luisom Albertom Marcom, srebrnim na dvoranskem EP leta 2009 v Torinu. Tretji najhitrejši v skupini po času je bil Nizozemec Thijmen Kupers (1:47,99), med temi pa se je na koncu v ciljnem sprintu odločil boj za vodilna mesta, ki ga je dobil Španec pred Nizozemcem, katerega Rudolf v zadnjih metrih ni uspel prehiteti. V polfinale sta namreč vodili le prvi dve mesti iz vsake izmed petih skupin ter še dva najhitrejša preostala časa. "Poskusil sem narediti vse, pa se na koncu ni najbolje izteklo. Škoda. Prvič sem bil pozimi tako dobro pripravljen, kar je sicer dober obet za poletno sezono, saj dvoranske tekme niso bile moj glavni cilj leta. Poleti bom najprej skušal čim več narediti na EP do 23 let, potem pa še na članskem SP," je sklenil Rudolf.

Maja Bratkič je svojo prvo veliko člansko tekmo začela s skromnimi 11,49 metri, v preostalih dveh serijah pa je dosegla enako daljavo, 12,99 metra. "Glede na dolžino zaleta sem bila zelo hitra, vendar zadnjega dela nisem mogla izpeljati, kot sem želela. Verjetno me je na koncu izdelal pritisk velike tekme, čeprav treme nisem čutila. Bilo je 20 tekmovalk, zato so bili premori dokaj veliki, vendar sem zalete dobro začela, pa nato slabo končala. Zato tudi skoki niso bili dobri. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh, vendar mi ni uspelo. Tekmo bom vzela kot veliko izkušnjo za naprej. Moj glavni cilj poleti pa bo EP do 23 let, kjer ciljam zelo visoko," je dejala Bratkičeva.

Grosupeljčanka Mišmaševa je hitro začela svoj prvi nastop na veliki članski tekmi, nato pa kmalu po prerivanju padla. "Na začetku sem se dobro počutila in tudi dobro začela, potem pa sem že v prvem krogu padla. Potrudila sem se, ujela vodilne ter šla ponovno v ospredje, vendar potem do konca nisem mogla več zdržati ritma. Lovljenje po padcu mi je vzelo preveč moči. Na ogrevanju je šlo tudi dobro, vendar pa mi je potem, ko sem začela teči, začela teči tudi kri iz nosa. To smo uredili. Pozna se mi, da nimam izkušenj, toda pred mano je gotovo še veliko tekem in bom lahko tudi jaz v ospredju," je zatrdila Mišmaševa.

Ne spreglejte