Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 11. 2007,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 13.43

8 let

Kozmus: Najljubša nagrada doslej

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski atlet leta 2007 Primož Kozmus se je nove nagrade zelo razveselil in pravi, da je najljubša od vseh, ki jih je doslej prejel.

Brigita Langerholc, ki je zmagala v ženski konkurenci, se podelitve ni udeležila, saj je na dopustu. V soboto je bila v hotelu Lev v Ljubljani svečana podelitev najboljših slovenskih atletov leta 2007. Med moškimi je nagrada pričakovano romala v roke Primoža Kozmusa, ki je po letih 2003 in 2004 prestižno priznanje prejel še tretjič.

''Letošnja nagrada mi je najljubša od vseh. Predvsem zato, ker je posledica velikega uspeha. Dejstvo je, da se je bilo tokrat potrebno res potruditi. Zmagal sem v res vrhunski konkurenci. Še nikoli slovenska atletika ni doživela takšnih uspehov, zato sem toliko bolj zadovoljen. Upam, da bomo nadaljevali v podobnem slogu. Želim si, da jo bo prihodnje leto še težje osvojiti,'' je dejal srebrni s svetovnega prvenstva v metu kladiva in še dodal: ''Vsekakor pa je to veliko priznanje za nazaj in spodbuda za nadaljnji potek kariere. V prihodnosti imam velike cilje in verjamem, da mi jih bo uspelo doseči.''

V ženski konkurenci je drugič zapored in četrtič skupno zmagala Brigita Langerholc, ki je v Osaki pristala na petem mestu v teku na 800 metrov. Škofjeločanka je na zasluženem oddihu na eksotičnih Andamanovih otočkih v Bengalskem zalivu, zato je na podelitev ni bilo, je pa razplet med nežnejšim spolom komentirala drugouvrščena Marija Šestak. ''Langerholčeva si je zaslužila priznanje. Lahko bi ga prejela tudi jaz, saj sem bila na svetovnem prvenstvu tudi peta, prav tako pa sem peto mesto osvojila na finalu mitingov za veliko nagrado IAAF. Toda to, da je nagrada šla v roke Brigite, vsekakor ni napaka. V tej sezoni nama je šlo odlično, upam, da bo podobno tudi v prihodnosti in bo boj za nagrado še bolj izenačen. Sama imam pred novo sezono visoke cilje. Zadnji uspehi so mi dali dodatnih motivov in verjamem, da sem sposobna doseči še marsikaj,'' je dejala novopečena državna rekorderka v troskoku, ki je v dresu Slovenije debitirala prav na Japonskem in predstavlja veliko okrepitev za izbrano vrsto.

Ne spreglejte