TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 2. 2010,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 13. 2. 2010, 8.33

8 let

Slovenska zdravilišča med zimskimi počitnicami bodo dobro obiskana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na podlagi doslej sprejetih rezervacij bodo slovenska zdravilišča med zimskimi šolskimi počitnicami dobro obiskana, saj bo zasedenost presegla 70 odstotkov.

Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer je povedal, da bo februarja poudarek na domačih gostih, ki dopust rezervirajo ravno v zadnjem trenutku.

Zmogljivosti so več kot 60-odstotno zasedene

Direktorica za odnose z javnostmi v Sava TMC Alenka Bešter je pojasnila, da so v Termah 3000, Zdravilišču Radenci, Termah Banovci, Termah Lendava in Termah Ptuj v času zimskih počitnic, ki se bodo pričele 15. februarja in bodo trajale do konca meseca, pripravili raznolike počitniške programe. "Trenutno so namestitvene zmogljivosti v tem obdobju v povprečju več kot 60-odstotno zasedene, glede na kratkoročnost rezervacij pa se razpoložljive zmogljivosti še polnijo. Na Bledu poseben počitniški program pripravljamo v družinskem hotelu Savica, ki je trenutno tudi 60-odstotno zaseden," je dejala Bešterjeva.

Novost v Termah Čatež je drsališče

V apartmajih, bungalovih in počitniških hiškah v Termah 3000, Zdravilišču Radenci, Termah Banovci, Termah Lendava in Termah Ptuj se cene za minimalno bivanje tri noči na podlagi polpenziona gibljejo od 39 evrov naprej za osebo na dan, za otroke pa ponujajo različne popuste.

V Termah Čatež tudi letos v času zimskih počitnic, tako kot lani v nastanitvenih zmogljivostih Term Čatež, Mokrice in v dveh koprskih hotelih pričakujejo dober odziv tako domačih kot tudi tujih gostov. Novost v letošnji zimski ponudbi je drsališče, v času počitnic pa bodo bivanje otrok in odraslih popestrili s celodnevnim animacijskim programov, lutkovno predstavo Tinko Polovinko, mjuziklom Mali kakadu, nočnih kopanjem, programom za sproščanje v wellness centrih in savna parku.

V Termah Zreče in na Rogli so polno zasedeni

V času zimskih počitnic je za družine v Termah Čatež posebej zanimiv paket Mini počitnice, ki vključuje štiri polpenzione, pet dni kopanja, prvi otrok, mlajši od 12 let, biva brezplačno, cena pa se giblje od 194 evrov na osebo.

V Termah Zreče in na Rogli so v prvem tednu počitnic povsem zasedeni, v drugem tednu počitnic pa je na voljo še nekaj prostih rezervacij. V Termah Olimia so med šolskimi počitnicami 80-odstotno zasedeni, kar je skladno s pričakovanji. Odvisno od objekta bivanja in dolžine bivanja je za oddih v Termah Olimia potrebno odšteti od 254 evrov do 500 evrov po osebi v dvoposteljni sobi.

V Laškem od 49 do 69 evrov za osebo na dan

V Termah Dobrna je med zimskimi počitnicami zasedenost 70-odstotna, svoj počitniški program pa so poimenovali Hura zimske počitnice v družbi Kostanjevega škratka Vitka. Cena programa za eno osebo za minimalno bivanje dve noči se giblje od 39 evrov do 51 evrov.

V Thermani Laško je še vedno nekaj prostih mest, saj so doslej zapolnili okrog 75 odstotkov nastanitvenih zmogljivosti. Za njihove pakete je treba ob minimalnem bivanju tri dni odšteti od 49 do 69 evrov za osebo na dan.

Ne spreglejte