SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Vzajemni nižje premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

2

termometer

Z današnjim dnem so premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zdravstvene zavarovalnice Vzajemna nižje za 2,5 odstotka.

V Adriatic Slovenici in zdravstveni zavarovalnici Triglav o spremembi višine premij v tem trenutku ne razmišljajo. Mesečna premija Vzajemne bo z marcem znašala 23,25 evra, z največjim zakonsko dovoljenim triodstotnim popustom pa 22,55 evra. Ocenjeni učinek znižanja na letni ravni predstavlja okrog šest milijonov evrov.

Odliva zaradi spremembe ni

Tako v Adriatic Slovenici kot v Triglavu zaradi te spremembe pravijo, da niso zaznali kakšnega odliva zavarovancev. Oboji so tudi poudarili, da lahko zavarovanci, ki imajo pri njih poleg zdravstvenega zavarovanja sklenjena še druga zavarovanja, občutno prihranijo, pa čeprav njihova premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ostaja nespremenjena.

V zdravstveni zavarovalnici Triglav so še poudarili, da tekoče analizirajo škodna gibanja, v teku je tudi analiza vpliva napovedanega zmanjšanja nekaterih kritij stroškov zdravstvenih storitev iz obveznega zdravstvenega zavarovanja s strani ZZZS, ki bo nastopila 1. aprila letos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin