SiolNET. Posel danes Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tu boste našli finančne podatke za leto 2020

0,12

termometer

Preverite prenovljen Bizi

Poslovni asistent Bizi je objavil finančne podatke za poslovno leto 2020. Uporabnikom so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA-stopnja ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov za 220 tisoč podjetij.

Finančni podatki, ki so objavljeni, so kot pomoč pri iskanju informacij, ali je podjetje, s katerim želi nekdo poslovati, vredno zaupanja, v kakšnem finančnem stanju je določeno podjetje, na katere stranke se osredotočiti, katere rastejo in bodo morda prinesle največ prihodkov, katere so morebitne stranke in kako posluje konkurenca.  

Uporabnikom so na voljo orodja, kot so napredno iskanje, analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila, pregled ključnih oseb, nastavitev Bizi obveščevalca.

Vsa orodja so na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa se lahko z brezplačnim testnim dostopom.

Bizi.si Digisvet Prenovljeni Bizi za še več pravočasnih dobrih poslovnih odločitev

V letu 2020 je bilo na novo registriranih skoraj 22 tisoč pravnih oseb

V Sloveniji je registriranih več kot 224 tisoč pravnih oseb. V letu 2020 je bilo ustanovljenih 21.955 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 16.957. Največ jih je bilo ustanovljenih v osrednjeslovenski regiji, sledita podravska in savinjska regija, najmanj pa v zasavski regiji, je razvidno iz podatkov, ki so objavljeni na Bizi.si.

V primerjavi z letom 2019 je bila v letu 2020 ustanovljena 2.401 pravna oseba manj (10-odstotno zmanjšanje), letos pa je bilo v obdobju od januarja do aprila ustanovljenih 7.224 podjetij, največ v marcu (1.993 podjetij), najmanj pa v januarju (1.662 podjetij).

20.448 podjetij zaprlo svoja vrata

V letu 2020 je bilo izbrisanih 20.448 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej to pomeni pet odstotkov izbrisanih podjetij več. Največ jih je bilo izbrisanih v osrednjeslovenski, podravski in gorenjski regiji, najmanj pa v zasavski regiji. V obdobju od januarja do aprila 2021 je prenehalo poslovati 4.940 pravnih oseb, kar je 33 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, največ jih je zaprlo svoja vrata v marcu (1.508).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin